Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Spania şi Slovenia, primele semifinaliste la Eurobasket 2017

Spania şi Slovenia, primele semifinaliste la Eurobasket 2017

Baschet

Comentarii

Echipele Spaniei, campioana en titre, şi Sloveniei s-au calificat, marţi, în semifinalele Campionatului European de baschet masculin - Eurobasket 2017 şi vor fi adversare în penultimul act al competiţiei găzduite de Istanbul

Spania a reuşit a zecea sa calificare consecutivă în semifinalele întrecerii europene, după 84-72 cu Germania, în sferturi. ''La Roja'' are trei medalii de aur, în 2009, 2011 şi 2015, precum şi alte şase medalii.

Marc Gasol (32 ani), pivotul formaţiei Memphis Grizzlies, a fost cel mai bun jucător al învingătorilor, cu 28 de puncte, 10 recuperări şi 4 pase decisive. Fratele său mai mare, Pau Gasol, a contribuit şi el cu 19 puncte. Din echipa Germaniei s-au remarcat Dennis Schroeder, cu 27 puncte, şi Daniel Theis, 15 puncte.  

Slovenia a întrecut în alt meci din sferturi formaţia Letoniei, cu scorul de 103-97. Slovenul Luka Doncic (18 ani) şi letonul Kristaps Porzingis (22 ani) au făcut dovada talentului lor, balticul reuşind nu mai puţin de 34 de puncte, în timp ce Doncic a adunat 27 de puncte. Goran Dragic a reuşit şi el 26 de puncte importante în economia partidei.

Slovenia nu a cucerit nicio medalie la Campionatul European, având cel mai bun rezultat un loc patru în 2009. Miercuri se vor disputa celelalte două sferturi de finală, Italia — Serbia şi Rusia — Grecia.

Afla mai multe despre: bascheteurobascketspaniasloveniacompetieieuropean 

viewscnt
Articole similare