Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Stadionul din oraşul Ekaterinburg, cu tribunele sale improvizate, stârneşte comentarii

Stadionul din oraşul Ekaterinburg, cu tribunele sale improvizate, stârneşte comentarii

Cupa Mondială

Comentarii

Stadionul din oraşul rus Ekaterinburg, care va găzdui câteva meciuri de la Cupa Mondială de fotbal 2018, stârneşte comentarii cu tribunele sale improvizate, scrie Huffington Post.

Ekaterinburg Arena este cea mai estică incintă pe care vor avea loc meciuri la Mondialul de anul viitor, oraşul nefiind departe de Kazahstan. Stadionul nu este închis, iar două tribune provizorii sunt amplasate în spatele porţilor.

Cu o capacitate iniţială de circa 27.000 de locuri, stadionul Central, după vechiul său nume, a trebuit să-şi mărească numărul de locuri, ajuns acum la aproximativ 36.000, în urma unei cereri a FIFA. Pentru acest proiect, autorităţile ruse au găsit o soluţie simplă, însă oarecum neobişnuită: să construiască două tribune mari în afara incintei.

Rezultatul este destul de impresionant. Iniţial de formă circulară şi închisă, incinta se regăseşte acum cu două platforme pătrate situate în spatele porţilor. Partea de sus a celei mai mari dintre aceste tribune atinge acoperişul incintei. 

Pe Twitter, internauţii au ironizat "această construcţie", evocând probleme de securitate, acordul cu FIFA sau arhitectura stadionului.

Este adevărat că partea superioară a acestui eşafodaj poate stârni perplexitate, mai ales în caz de vânturi puternice sau de mişcări prea bruşte ale fanilor. În plus, se pune întrebarea cum vor putea fanii aşezaţi cel mai sus să-i vadă bine pe jucătorii de pe teren.

Stadionul va găzdui patru meciuri din faza grupelor.

Cele două tribune situate în spatele porţilor sunt provizorii. După competiţie, stadionul va reveni la forma sa clasică pentru meciurile echipei Ural, la care evoluează acum internaţionalul român Eric Bicfalvi. 

Afla mai multe despre: ekaterinburgstadionproblemecupa mondiala2018rusia 

viewscnt
Articole similare