Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Start joc în NBA | Tot ce trebuie să ştii despre noul sezon din baschetul nord-american

Start joc în NBA | Tot ce trebuie să ştii despre noul sezon din baschetul nord-american

NBA

Comentarii

A fost o vară fierbinte în NBA - pauza competiţională s-a dovedit una destul de agitată şi putem spune că n-a lipsit nimic. Transferuri cu adevărat spectaculoase, declaraţii picante, acuze şi mai ales reinterpretări de partituri. Mai multe echipe şi-au schimbat din temelii echipa şi atacă acum play off-ul ceva mai relaxate.

Totul a început pe 1 iulie când Boston Celtics a ţinut să-şi asigure serviciile a doi jucători importanţi. Astfel, Jayson Tatum şi Ante Zizic credeau că sunt siguri de joburile lor, însă nici toamna nu e chiar la fel ca vara.

Los Angeles Lakers n-a stat prea mult pe gânduri şi l-a adus pe Lonzo Ball. Însoţit de un adevărat reality show şi de un tată mai guraliv decât prevede legea, Lonzo a arătat în presezon că se pricepe şi la baschet.

De ziua naţională a Statelor Unite s-a mai încheiat o eră. Chris Bosh a fost pus pe liber de Miami Heat. O zi mai târziu, Monta Ellis îmbrăţişa aceeaşi soartă şi rămânea fără muncă după ce Indiana Pacers îl trimitea la plimbare.

Într-o primă mişcare tare a pauzei competiţionale s-au implicat trei echipe. Atlanta Hawks, Denver Nuggets şi Los Angeles Clippers au schimbat câţiva jucători, dar mai ales poziţii importante din draft.

Dallas Mavericks n-a stat o clipă pe gânduri în această vară. A scos banii, dar şi-a asigurat un post cheie şi l-a păstrat pe Dirk Nowitzki. Neamţul a căzut însă pe locul 2, pentru că, în aceeaşi zi, Indiana Pacers a acaparat lumina reflectoarelor. L-a trimis pe Paul George la Oklahoma în schimbul a doi jucători, Victor Oladipo şi Domantas Sabonis. Era un prim pas solid făcut de cei de la City Thunder. Vor mai urma şi alţii.

Canadienii au lovit şi ei - Toronto Raptors i-a semnat pe Kyle Lowry şi Serge Ibaka.

Pe 29 iunie, Houston Rockets a dat lovitura prin aducerea lui Chris Paul, conducătorul de joc al lui LA Clippers. Prin această mutare, Rockets au devenit a doua favorită la câştigarea Conferinţei de Vest. Mutarea i-a şi costat însă: şapte jucători au plecat spre LA, Sam Dekker, Patrick Beverley, Lou Williams, DeAndre Liggins, Darrun Hilliard, Montrezl Harrell şi Kyle Wiltjer.

Pe 8 iulie, miliardarii de la Knicks au bătut palma cu Tim Hardaway.

La aproape o săptămână, fanii din Boston au erupt. Alături de Isaiah Thomas venea să joace Gordon Hayward şi deodată Cleveland Cavaliers avea replică pe măsură în conferinţa de Est. Câteva zile mai târziu, Boston l-a adus şi pe Paul Pierce, într-un contract de o zi, pentru ca fostul campion să îşi poată face o binemeritată retragere în tricoul verde. Erau două mutări inspirate bifate de Ainge. Hayward urma să-l ajute din plin pe Thomas în sezonul următor, în timp ce fanii erau în sfârşit mulţumiţi. Atât de transfer cât şi de mişcările de PR ale formaţiei.

Pe 18 iulie, Los Angeles Lakers a mers mai departe şi s-a înţeles şi cu Blake Griffin care a semnat un contract valabil pe mai multe sezoane.


Pau Gasol continuă şi el în NBA şi o face evident alături de San Antonio Spurs care îşi asigură şi serviciul lui Manu Ginobili, de asemenea pe mai multe sezoane. În Est, Cleveland nu stă nici ea degeaba. Îl aduce pe Derrick Rose să-l ajute pe LeBron James. Erau doar câteva transferuri făcute mai degrabă ca pansament. Regina, Golden State Warriors părea în continuare fără probleme.

Pe lângă multe alte transferuri care au ţinut capul de afiş al ziarelor, NBA-ul s-a cutremurat însă pe 30 august. Schimbul de jucători făcut de Boston Celtics şi Cleveland Cavaliers a lăsat pe toată lumea cu gura căscată. Inclusiv pe cele două personaje principale. Dacă în cazul lui Kyrie Irving totul s-a potrivit la marea artă, Isaiah Thomas încă regretă şi suspină după perioada petrecută în tricoul verde al celor de la Celtics. Jae Crowder, Ante Zizic, prima opţiune şi a doua în draftul din 2020 au ajuns alături de Thomas la Cleveland Cavaliers. Au erupt siteurile de specialitate, televiziunile au intrat în breaking news şi au ţinut-o aşa mult şi bine. Thomas n-a înţeles nimic, a arătat cu degetul pe toată lumea, în timp ce fanii din Boston au înmărmurit. S-au pus pe redesenat şi au încercat să înţeleagă noul cinci al formaţiei.

25 septembrie e o altă dată importantă - mai întâi, Dwayne Wade a fost pus pe liber de Chicago Bulls, apoi New York Knicks l-a trimis pe Carmelo Anthony la Oklahoma în schimbul a doi jucători şi o poziţie importantă din draft. Două zile mai târziu, Wade avea de lucru - a bătut palma cu LeBron James şi merge să joace în Cleveland. Are duel important - trebuie să fie mai întâi rege în Est, adică să treacă de Boston Celtics. Apoi aşteaptă duelul Oklahoma - Golden State, o partidă care s-a încins mai tare ca niciodată după ultimele schimbări. 

Afla mai multe despre: nbabaschetpauza competitionalaplay offtransferurilebron jamesisaiah thomas 

viewscnt
Articole similare