Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Steaua Bucureşti, pentru totdeauna în sufletul fostului conducător de la AC Milan, Adriano Galliani. "Când ne îndreptam spre stadionul, erau mii de fani pe străzi "

Steaua Bucureşti, pentru totdeauna în sufletul fostului conducător de la AC Milan, Adriano Galliani. "Când ne îndreptam spre stadionul, erau mii de fani pe străzi "

Fotbal

Comentarii

Unul dintre cei mai importanţi conducători din istoria celor de la AC Milan, Adriano Galliani, a povestit pentru presa din Peninsulă că întotdeauna îşi aduce aminte cu plăcere de Steaua Bucureşti.

O amintire frumoasă se poate transforma rapid într-un coşmar de neuitat pentru Adriano Galliani şi AC Milan, în primăvara anului 1989, la Barcelona. Se întâlneau Camp Nou cele mai bune echipe din Europa, iar pentru Galliani era prima şansă să pună mâna pe un trofeu continental, din postura de director executiv al milanezilor.

Cu legendarul Arrigo Sacchi la timonă, Milanul se impunea "en-fanfare" în faţa Stelei, scor 4-0, care alinia unul dintre cele mai valoaroase echipe din istoria fotbalului românesc. Au marcat atunci pentru italieni, câte o dublă olandezii Ruud Gullit şi Marco Van Basten. 

Iată formaţiile de start: 

AC Milan: Galli - Tasotti, Baresi, Costacurta, Maldini - Colombo, Rijkaard, Ancelotti, Donadoni - Gullit, Van Basten.

Rezerve: Pinato, Galli, Mussi, Evani, Virdis.
Antrenor: Arrigo Sacchi.

Steaua: Silviu Lung - Petrescu, Ungureanu, Bumbescu, Iovan - Rotariu, Hagi, Stoica, Minea - Piţurcă, Lăcătuş.
Rezerve: Liliac, Bunaciu, Balint, L.Bălan, Negrău
Antrenor: Anghel Iordănescu.

Steaua Bucureşti, pentru totdeauna în sufletul fostului conducător de la AC Milan, Adriano Galliani. "Este ca prima dragoste, nu o poţi uita niciodată"

Adriano Galliani a declarat pentru o televiziune din Italia că meciul cu Steaua a rămas definitiv în sufletul său, ca una dintre cele mai frumoase amintiri din cariera sa, de peste 30 de ani în slujba celor de la AC Milan. Sentimentele pe care le-a trăit înainte, în timpul, şi după meciul cu Steaua, l-au marcat radical şi pentru totdeauna pe unul dintre cei mai buni conducători din istoria fotbalului italian.

"Este ca prima dragoste, nu o poţi uita niciodată. Şi primul trofeul al Ligii Campionilor nu poate fi uitat. AC Milan - Steaua Bucureşti, în Barcelona, cu stadionul prin de fani Rossoneri, deoarece fanii români nu aveau voie să părăsească ţara. Îmi amintesc de oamenii nebuni, entuziasmaţi. Când ne îndreptam spre stadionul, erau mii de fani pe străzi şi Ariggo Sachi ne-a întrebat <<Dacă nu vom câştiga, ce le vom spune acestor oameni?>>", a povestit Galliani, în cadrul emisiunii "Tiki Taka".

Era prima Ligă a Campionilor câştigată de AC Milan, cu Galliani liant exponenţial între echipă şi patronul Silvio Berlusconi. Au mai urmat alte patru astfel de trofee, plus opt campionate ale Italiei. Născut la Monza, Galliani s-a întors acasă în 2018 şi patronează echipa sa de suflet, în Serie C.

Afla mai multe despre: fotbalgalliani 

viewscnt
Articole similare