Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ştefan Radu abia aşteaptă să lucreze cu Maurizio Sarri: ”La 35 de ani...mai pot învăţa multe de la el pe faza defensivă”

Ştefan Radu abia aşteaptă să lucreze cu Maurizio Sarri: ”La 35 de ani...mai pot învăţa multe de la el pe faza defensivă”

Stranieri

Comentarii

Internaţionalul român Ştefan Radu de la Lazio Roma a vorbit despre sosirea lui Maurizio Sarri pe Olimpico.

Ştefan Radu, fundaş în vârstă de 34 de ani, a semnat un nou contract cu Lazio şi va rămâne la clubul din capitala Italiei până în 2023.

La sfârşitul sesiunii de antrenament de dimineaţă a lui Lazio, Stefan Radu a vorbit la microfonul Lazio Style Channel despre sosirea lui Maurizio Sarri la gruparea romană:

”Mă bucur că au venit atât de mulţi fani la antrenament, climatul este foarte plăcut. Cred că anul acesta am făcut un pas în faţa din punct de vedere al intensităţii. Din prima zi în care a venit, Sarri ne-a spus că echipa trebuie să fie dominantă în joc. După cinci ani vom lucra cu un sistem diferit şi e normal ca antrenorul să încerce să ne explice fiecare detaliu. Această schimbare necesită multă atenţie. Eu când am ajuns acum paisprezece ani eram adaptat sistemului cu patru fundaşi. Aş spune că este o revenire la origini. Fundaşul central în linia de patru nu are prea mult loc pentru a avansa aşa cum eram obişnuit în ultimii ani. Trebuie să fiu mult mai atent acum şi eu şi colegii mei, să fim mult mai compacţi în teren. Sarri cere fundaşilor centrali să organizeze jocul şi să intre în combinaţii cu mijlocaşii. Este foarte bine informat, un antrenor fantastic. La aproape 35 de ani, mai pot învăţa multe de la el în ceea ce priveşte faza defensivă” a mărturist Radu Ştefan.

Ştefan Radu, legendă la Lazio

Radu a bifat, recent, un record mare în Serie A: are cele mai multe prezenţe în tricoul lui Lazio! A strâns 412 partide, depâşindu-l altfel pe Giuseppe Favalli. Ştefan Radu a fost împrumutat de Dinamo la Lazio în ianuarie 2008, în schimbul sumei de 1 milion de euro. În iunie 2008, italienii l-au transferat definitiv, plătind încă 3.5 milioane de euro.

Fotbalistul român a cucerit şase trofee în cei 13 ani petrecuţi la Lazio. De trei ori a ridicat Ştefan Radu Cupa Italiei (2008-2009, 2012-2013 şi 2018-2019) şi de alte trei ori Supercupa Italiei (2009, 2017 şi 2019), în timp ce, la Dinamo, are alte trei trofee, titlul (2007), Cupa şi Supercupa României (2005). Ştefan Radu este cotat la 2.000.000, potrivit site-ului de specialitate Transfermarkt

Afla mai multe despre: ştefan radu 

viewscnt
Articole similare