Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Studiu european | CFR şi FCSB, printre cele mai organizate echipe din Europa. Ce locuri ocupă

Studiu european | CFR şi FCSB, printre cele mai organizate echipe din Europa. Ce locuri ocupăgalerie foto

Superliga

Comentarii

CFR Cluj şi FCSB au printre cele mai bune apărări din fotbalul european, se arată într-un studiu făcut de CIES Footbal Observatory. Echipa lui Dică ocupă un loc bun şi când vine vorba despre media de şuturi pe poartă, pe meci.

CFR Cluj şi FCSB sunt cele mai în formă echipe din acest sezon, lucru confirmat de locurile ocupate în clasament, doi, respectiv prima poziţie. Unul dintre ”secretele succesului” este apărarea. CFR Cluj şi FCSB sunt printre cele mai organizate echipe când vine vorba despre faza defensivă.

De la începutul sezonului şi până în prezent, CFR Cluj a primit în medie 3,47 şuturi pe meci, din interiorul careului în timp ce FCSB are o medie de 3,53 şuturi pe meci. Clujenii ocupă locul 10 în Europa din acest punct de vedere, în timp ce FCSB se află pe poziţia 12. Au fost analizate echipele din primele 35 de campionate din Europa.

Manchester City, Napoli şi PSG sunt singurele reprezentante din cele mai tari cinci campionate din Europa care sunt prezent în TOP 20 echipe cu cele mai bune apărări.



La capitolul posesie, FCSB este singura reprezentantă a României în TOP 20. Echipa lui Dică are în medie o posesie de 62,9% pe meci, locul 10 în Europa. Următoarea reprezentantă a Ligii 1 este CS U Craiova, cu o posesie medie de 59,8%.



FCSB stă bine şi la media de şuturi pe poartă, pe meci. FCSB expediază în medie 6,29 şuturi pe poartă, pe meci, locul 26 în Europa. La acest capitol, este singura reprezentantă a României în TOP 50.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: cfr clujfcsbliga 1cies football observatory 

viewscnt
Articole similare