Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Superb! Florin Răducioiu a comparat jucătorii naţionalei din 1994 cu piesele de pe tabla de şah. Ce rol a ocupat el şi cine a fost regele

Superb! Florin Răducioiu a comparat jucătorii naţionalei din 1994 cu piesele de pe tabla de şah. Ce rol a ocupat el şi cine a fost regele
Comentarii

Florin Răducioiu a oferit un interviu în exclusivitate pentru Telekomsport.

România a participat la Cupa Mondială desfăşurată în SUA, din 1994. La acel turneu final, România a ajuns în sferturi şi a obţinut cea mai mare performanţă din istorie. Naţionala a fost învinsă în faza sferturilor de finală de către Suedia la loviturile de la 11 metri. Marele trofeu a fost câştigat de Brazilia, după ce a trecut de Italia în finală. 

Florin Răducioiu, fost component al naţionalei din 1994, a oferit un interviu în exclusivitate pentru Telekomsport. El a comparat jucătorii echipei de atunci cu piesele de pe tabla de şah. 

”Eu as spune cu siguranţă Selimesy ar fi tura pe partea stângă, Dorinel Munteanu şi bineînţeles, Dan Petrescu, faimosul gol cu Statele Unite. Ambiii, de fapt, pe dreaptă şi pe stânga, care urcau tot timpul în atac pe benzile laterale si creau superioritate numerică. 

Calul ar fi Gică Popescu. Era un jucator care acoperea foarte bine zonele. Calul merge în formă de L. Gică nu chiar. Dar l-aş pune pe Gică Popescu, Lupescu chiar acolo, poate şi Gâlcă, dar el a venit după aceea.

După care nebunii. Nebunii, nu ştiu. M-aş pune pe mine pentru că eram imprevizibil, eram un jucător atipic. Eram pe viteză, mă duceam în dreapta, în stânga, deci eram un pic nebun. Căutam spaţii. Mă duceam pe toată .... asta e terenul.... mă duceam pe toate zonele terenului. Pe toată zona tablei de şah. Chiar şi Ilie Dumitrescu ar fi un nebun după părerea mea. 

Regina. Aici mă gândesc intr-adevar la Stelea, la Prunea, şi oarecum, aş spune că regina are calitatea de a apăra, la Belo şi la regretatul şi iubitul Didi Prodan şi Gica Mihali. I-as pune in aceiaşi ecuaţie. 

Regele, Gica Hagi, fără el n-am fi realizat această performanţă, cu siguranţă. Deci, Gica Hagi este Regele”, a spus Răducioiu pentru Telekomsport. 

Afla mai multe despre: naţionala 1994 

viewscnt
Articole similare