Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

SuperDepor a debutat în liga a treia spaniolă! Fosta echipă a lui Florin Andone şi Pantilimon a câştigat în minutul 97

SuperDepor a debutat în liga a treia spaniolă! Fosta echipă a lui Florin Andone şi Pantilimon a câştigat în minutul 97
Comentarii

Deportivo la Coruna a câştigat partida cu Salamanca, în prima etapă din liga a treia spaniolă.

Fosta campioană a Spaniei a retrogradat la finalul stagiunii trecute în a treia ligă spaniolă. Pe Estadio Muncipal de Riazor din La Coruna a inceput chinul fostei echipe a lui Florin Andone şi Costel Pantilimon din acest sezon.

Obligata să joace la acest nivel, SuperDepor a câştigat în al 7-lea minut al prelungirilor în fata formaţiei Salamanca. Claudio Beauvue a deschis scorul în minutul 47, dar Candelas a egalat după 66 de minute de joc.

În minutul 90+7, Eneko Boveda a marcat golul care a adus prima victorie in liga a treila pentru formaţia galiciană. La Coruna face parte dintr-o grupă destul de echilibrată, in care se va lupta pentru promovare cu Pontevedra, Salamanca, Compostela şi Unuinistas.

Formaţia care l-a cedat pe Borja Valle la Dinamo şi-a păstrat o parte dintre jucătorii importanţi, printre acre Bergantinos, Boveda, Celso Borges sau Claudio Beauvue.

Deportivo la Coruna, un club de tradiţie în fotbalul spaniol

Înfiinţată acum 114 ani, Deportivo la Coruna este una dintre echipele de tradiţie ale Spaniei. Gruparea de pe Estadio Riazor are 62 de meciuri doar în UEFA Champions League şi un total de 112 meciuri în Cupele Europene. A cucerit titlul în Spania în sezonul 1999-2000 şi are cinci locuri doi în istoria La Liga. Deportivo este de două ori câştigătoare a Cupei Regelui Spaniei, de trei ori câştigătoare a Supercupei Spaniei şi a pus mâna pe un trofeu european în 2009, atunci când a câştigat Cupa UEFA Intertoto.

De-a lungul timpului, pentru Deportivo au jucat fotbalişti mari percum Roy Makaay (golgheterul all time al clubului), Bebeto, Diego Tristan, Fran, Djalminha, Donato, Mauro Silva, Manuel Pablo, Juan Carlos Valeron, Noureddine Naybet, Acuna, Miroslav Djukic, Fabricio Coloccini, Rivaldo, Filipe Luis, Flavio Conceicao, Pedro Munitis, Alvaro Arbeloa, Andres Guardado, Julian de Guzman, Pauleta, Jorge Andrade, Ryan Babel, Walter Pandiani şi, recent, internaţionalul român, Florin Andone.

Afla mai multe despre: deportivo la coruna 

viewscnt
Articole similare