Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

SURPRIZĂ | Italia ar putea merge la Cupa Mondială, deşi nu s-a calificat. Cum s-a ajuns la acest scenariu

SURPRIZĂ | Italia ar putea merge la Cupa Mondială, deşi nu s-a calificat. Cum s-a ajuns la acest scenariu

Cupa Mondială

Comentarii

Italia ar putea merge la Cupa Mondială din Rusia, deşi a ratat calificarea în barajul cu Suedia. Jurnaliştii din Peru susţin că naţionala lor ar putea fi exclusă de la Cupa Mondială pentru implicarea politicului în fotbal.

”Squadra Azzurra” a ratat calificarea la Cupa Mondială pentru prima dată în ultimii 60 de ani. Italia n-a reuşit să treacă de Suedia, astfel că nu va face deplasarea în Rusia. Însă jurnaliştii peruvieni le dau speranţe italienilor. Site-ul libero.pe, citat de Mirror, susţine că Peru ar putea fi exclusă de la Cupa Mondială.

Peru a reuşit să prindă un loc la turneul final din Rusia după ce a trecut la baraj de Noua Zeelandă. Însă bucuria le-ar putea fi anulată chiar de politicienii peruvieni. Paloma Noceda, o membră a Congresului din Peru vrea ca federaţia de fotbal să intre sub controlul Institutului Sportului, o agenţie guvernamentală.

FIFA nu acceptă implicarea politicului în sport şi, în trecut, a dezafiliat mai multe asociaţii. Peruvienii sunt de părere că un asemenea pericol îi pândeşte şi pe ei. În cazul în care Peru ar fi exclusă de la Cupa Mondială, regulamentul FIFA spune că înlocuitoarea este aleasă de membrii Comitetului de Organizare din cadrul forului internaţional.

În ciuda acestui risc, Paloma Noceda nu are de gând să dea înapoi: ”Pot exista îngrijorări la FIFA, dar trebuie să luăm cele mai bune decizii pentru sportivii peruvieni”

Publicaţia italiană Tuttosport susţine că Italia ar fi prima pe această listă a Comitetului de Ogranizare. Olanda şi Chile sunt, de asemenea, luate în considerare pentru a înlocui naţionala peruviană la Cupa Mondială, în cazul în care aceasta ar fi exclusă.

Afla mai multe despre: italiacupa mondialăperu 

viewscnt
Articole similare