Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Teixeira e cel mai bun, Budescu fără chef, Găman nesigur, Niţă impecabil! Analiza OM CU OM a fotbaliştilor folosiţi de Dică în ultimul amical al FCSB-ului

Teixeira e cel mai bun, Budescu fără chef, Găman nesigur, Niţă impecabil! Analiza OM CU OM a fotbaliştilor folosiţi de Dică în ultimul amical al FCSB-ului

FCSB

Comentarii

FCSB a câştigat cu 2-0 meciul cu Osijek, ultima partidă amicală înainte de reluarea campionatului, dar Nicolae Dică pare că mai are multe lucruri de pus la punct. Steliştii au scârţâit în apărare, iar lucrurile în atac sunt departe de a fi la cel mai bun nivel.

Chiar dacă a fost ultima partidă amicală înainte de reluarea sezonului în Liga I, FCSB a arătat modest în faţa croaţilor de la NK Osijek. Roş-albaştrii au câştigat cu 2-0, dar jocul trupei lui Dică a scârţâit serios în toate compartimentele, cu excepţia portarilor.

Niţă - A salvat de fiecare dată erorile lui Găman şi Larie din prima repriză. Şi-a dirijat în permanenţă linia de fundaşi, iar înainte de a fi schimbat cu Vlad a reuşit să apere şi o lovitură de la 11 metri. Va fi o pierdere imensă pentru FCSB dacă va pleca în această iarnă.

Benzar - S-a văzut extrem de puţin şi nu a avut nicio acţiune importantă atât timp cât a jucat. Se vede că vine după o perioadă lungă în care nu a jucat. Nu are un ritm bun, dar va fi în mod sigur titular în prima etapă din 2018.

Găman - Cel mai slab joc de când a venit la FCSB. A făcut cuplu cu Larie, iar ambii fundaşi s-au întrecut în erori. Au avut noroc că greşelile lor au fost îndreptate de Niţă. Găman nu a reuşit nicio lansare importantă spre ofensivă, ieşind în evidenţă doar prin erorile de poziţionare făcute în prima repriză.

VIDEO | FCSB - OSIJEK 2-0 | VEZI AICI GOLURILE

Larie - A jucat tot meciul, dar a evoluat modest. Nesigur cu Găman, în prima repriză, şi haotic cu Artur Jorge, în partea a doua. În mod normal, cu toţi fundaşii apţi din punct de vedere medical, Larie va fi a patra variantă, după Planici, Bălaşa şi Găman.

Momcilovici - Surprinzător, destul de nesigur pe fază defensivă, acolo unde şi-a schimbat de câteva ori adversarul direct. Mult mai bun pe fază ofensivă, acolo unde a intrat de câteva ori în combinaţii cu Teixeira, Budescu sau Florin Tănase.

Pintilii - A fost mereu cu gura pe coechipieri, dar cam atât. S-a remarcat prin celebrele sale faulturi şi a primit un cartonaş... dar pentru proteste. Nimic notabil.

Nedelcu - Omul care trebuia să facă legătura dintre apărare şi atac a greşit pase pe bandă rulantă. A ajuns şi la finalizare de două ori, însă şuturile sale nu au prins poarta. Unul s-a dus mult peste, în timp ce altul s-a dus mult pe lângă. Meci de tristă amintire.

Man - Absolut inexistent în prima repriză!!! Mult mai bun în partea a doua, atunci când a reuşit o fază senzaţională la golul marcat de Teixeira.

Budescu - Dacă ar trebui să-l descriem pe Budescu după acest meci, am putea spune doar atât: FĂRĂ CHEF! A tratat cu superficialitate toate fazele, a încercat, fără rezultat, să le dea mingea printre picioare adversarilor, iar atunci când a fost într-o poziţie perfectă a amânat şutul... şi a fost blocat de adversari.

Teixeira - La 37 de ani, Teixeira a fost cel mai bun fotbalist al FCSB-ului. Extrem de activ în prima repriză, a coborât atât să-l ajute pe Momcilovici, dar a fost inspirat şi în atac. I-a dat pasă de gol lui Florin Tănase, după ce s-a distrat cu fundaşii croaţilor.

Florin Tănase - Folosit, din nou, de Dică în atac, Tănase a reuşit să marcheze, dar se vede că nu se simte bine ca vârf împins. A coborât de mult prea multe ori pentru a intra în combinaţii, iar în faţa porţii a apărut o singură dată, chiar atunci când a şi marcat.

La pauză şi pe parcursul reprizei a doua, Nicolae Dică a efectuat mai multe modificări.

Enache - I-a luat locul lui Benzar, dar a reuşit să joace la fel de slab. Ezitant, ca de obicei, pe faza defensivă şi absent în atac. A stârnit zâmbete pe marginea terenului când a încercat un şut de la 35 de metri... care s-a dus mult peste poartă.

Artur Jorge - A intrat în locul lui Găman şi a evoluat la fel de slab ca şi până acum. A încercat de două ori să iasă cu mingea la picior şi a pierdut de fiecare dată balonul. Cu el şi Larie pe teren, Osijek a avut ocazii imense de a marca.

Morais - Şters. Nu a greşit în apărare, dar nici nu a impresionat pe faza defensivă.

Filip - A făcut penalty, dar a fost salvat de Niţă. A purtat banderola de căpitan în partea a doua şi nu a adus niciun plus.

Ovidiu Popescu - A vrut mult, dar a reuşit puţin. A încercat să fie mijlocaşul box to box al roş-albaştrilor, dar evoluţia lui a fost una slabă. Cu el şi Filip, FCSB-ul a pierdut clar iniţiativa de la mijlocul terenului.

Cristi Tănase - Are calitate, dar e mult în spate cu pregătirea. Va fi un câştig pentru stelişti după ce va fi 100% din punct de vedere fizic.

Florinel Coman - A jucat 20 de minute, după ce i-a luat locul lui Man. Comparaţia cu Mbappe rămâne cea mai bună glumă din ultima vreme. Inexistent.

Andrei Vlad - A intrat imediat după ce Niţă a apărat un penalty şi s-a remarcat în minutul 85, când a avut un reflex senzaţional, respingând în corner, după un şut din doi metri.

Denis Alibec - A bifat 45 de minute, în acelaşi timp pe teren cu Gnohere, dar singurele ieşiri în evidenţă au fost în momentele în care s-a certat cu fundaşii croaţilor. N-a mai dat atât de mult din mâini, dar nici n-a avut nicio realizare.

Gnohere - Introdus la pauză, la ”pachet cu Alibec”, ”Bizonul” a bifat mai mult la capitolul alergare. Fără o linie solidă de mijloc, Gnohere n-a avut nicio şansă de a marca. A fost mult prea departe de poartă. Sunt şanse mari ca el şi Alibec să-l vadă vârf pe Florin Tănase la primul meci oficial din 2018.

Afla mai multe despre: fcsbteixeirabudescuosijek 

viewscnt
Articole similare