Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ţepe de mii de euro prin ”Asociaţia non-profit Gigi Becali”! Poliţia a intrat pe fir şi cercetează cazul

Ţepe de mii de euro prin ”Asociaţia non-profit Gigi Becali”! Poliţia a intrat pe fir şi cercetează cazul

Diverse

Comentarii

Escrocii nu mai ştiu ce să inventeze pentru a obţine bani nemunciţi, aşa că încearcă să profite de naivitatea oamenilor trecuţi de o vârstă, care nu sunt foarte familiarizaţi cu lumea ”ţepelor” din mediul online.

Este şi cazul unei femei de 57 de ani din Neamţ, care a fost păcălită de nişte indivizi, ce pretindeau că reprezintă ”Asociaţia non-profit Gigi Becali”.

  • Escrocii au profitat de faptul că Gigi Becali este arhicunoscut pentru gesturile sale de caritate şi s-au folosit de numele şi imaginea sa.

S-au folosit de numele lui Gigi Becali pentru a înşela oameni

Femeia a văzut un anunţ pe reţelele sociale, în care această ”asociaţie” oferea ajutoare considerabile în bani, şi şi-a încercat norocul.

I-a contactat pe hoţi, iar aceştia i-au transmis că poate obţine fără prea multe probleme aproximativ 50.000 de euro, dar mai întâi ar trebui să vireze ea către ”asociaţie” aproximativ 1.000 de euro.

Când şi-a dat seama că a fost victima unei înşelătorii, femeia a făcut plângere la poliţie. În acest moment, organele abilitate fac cercetări pentru a identifica hoţii.

În urma verificărilor efectuate de poliţişti a rezultat că persoana vătămată ar fi trimis în mai multe tranşe suma de 4.350 de lei, pentru a putea intra în posesia unui ajutor în valoare de 50.000 de euro.

Poliţiştii continuă cercetările în vederea identificării autorului“, a declarat inspector Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

O practică des întâlnită la Piatra Neamţ

Se pare că nu este un caz singular în Neamţ. Alte aproximativ 300 de persoane au fost păcălite de patru indivizi, în ultimii ani, după ce aceştia au inventat acte caritabile, folosindu-se de numele altor vedete autohtone, cum ar fi Teo Trandafir, Andreea marin, Iulia Vîntur, Rodica Bitănescu, Sofia Vicoveanca sau Stela Popescu, anunţă telem.ro.

Instanţa a constatat că infracţiunile de constituirea unui grup infracţional organizat, fals informatic şi înşelăciune s-au prescris, astfel că inculpaţii nu au fost condamnaţi. Ei au de achitat sume infime păgubiţilor, 700 euro, 1.300 de lei, 250 de lire sterline şi 50 de dolari, pentru că doar 21 dintre păcăliţi s-au constituit părţi civile.

  • Gruparea infracţională, care era formată din trei fraţi din Neamţ şi un clujean, a creat pe reţelele de socializare, începând din 2016, pagini de profil false, folosind ilegal date şi imaginea unor vedete. Ulterior, membrii grupării au demarat campanii umanitare imaginare şi au strâns aproape 34.000 de dolari.

Afla mai multe despre: asociatia non-profitgigi becalihoţineam 

viewscnt
Articole similare