Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Ţi-ai plimbat prietena în 20 de deplasări”/ ”Ai păcălit şi constrâns cluburi”. Continuă războiul Cosac vs. Vecerdea-Itu, după victoria FRT | EXCLUSIV

”Ţi-ai plimbat prietena în 20 de deplasări”/ ”Ai păcălit şi constrâns cluburi”. Continuă războiul Cosac vs. Vecerdea-Itu, după victoria FRT | EXCLUSIV

Tenis

Comentarii

Federaţia Română de Tenis rămâne în picioare, iar decizia este una definitivă!

Federaţia Română de Tenis a câştigat definitiv procesul de dizolvare intentat de echipei Vecerdea-Itu, însă actualul preşedinte, George Cosac, nu îi iartă prea uşor pe cei doi. 

George Cosac, acuzaţii dure îndreptate către Vecerdea şi Itu: ”Mai merită să facă parte din familia tenisului românesc?”

În ultimii şapte ani, Federaţiei Române de Tenis i-a fost tăiată finanţarea de la bugetul de stat, ceea ce produs Federaţiei o pierdere de aproximativ 10.000.000 de euro.

Echipa Vecerdea-Itu a pierdut, recent, şi ultima luptă împotriva FRT-ului, iar George Cosac continuă să facă afirmaţii ”aprinse” la adresa celor doi.

În data de 27 noiembrie, Curtea de Apel a respins definitiv demersul de dizolvare al Federaţiei Române de Tenis, proces intentat de Marius Vecerdea şi susţinut în instanţă,  ca ”mare intervenient” de Răzvan Itu (atenţie, în minutea lui reprezentant al Adunării Generale).

Ştiu cei doi invidizi câţi jucători visează să reprezinte România, câţi părinţi investesc sume enorme în pregătirea copiilor, câţi oameni investesc şi trăiesc din tenis, ce obiective are Federaţia faţă de România, Comitetul Olimpic sau ANS? Habar n-au.

Deci tu, Răzvan Itu, după ce ani de zile ai avut salariu de la Federaţie, după ce ţi-ai plimbat prietena în peste 20 de deplasări în detrimentul sportivilor, după toate nenorocirile făcute în Federaţie, vii acum şi ceri, împreună cu Vecerdea, dizolvarea Federaţiei?!

Tu crezi că, fără susţinerea Federaţiei (pe care ai vrut s-o dizvolvi) ajungeai vreodată la Tenis Europe? Îţi spun eu: 11 clase, fără Bacalaureat, cu un carnet de antrenor nerecunoscut (azi este înscris la şcoala de antrenori pentru a avea un carnet în regulă, dar n-o frecventează), cu zero proiecte de dezvoltare, cu zero turnee ATP, WTA, Futures organziate. Nu!

Oare cei doi indivizi mai merită să facă parte din familia tenisului după ce s-au luptat din răsputeri să dizolvi Federaţia?

În data de 13 octombrie, Curtea de Apel a hotărât ca CS Pamira (Marius Vecerdea), împreună cu TC Olimp Craioav, TC Triumf 2000 Craiova, Voinţa Craiova şi CSS Slobozia să plătească daune în valoare de 3,5 milioane de lei către FRT.

În data de 16 noiembrie, ICCJ a menţinut decizia de sechestru aplicat acestor cluburi de către Curtea de Apel! Banii reprezintă daunele pe primele opt luni din 2020 (urmează procesul pentru restul de patru luni), perioadă în care Vecerdea a blocat şi sabotat intenţionat finanţarea Federaţiei Române de Tenis.

Extrem de grav este faptul că Vecerdea a păcălit, chiar constrâns (din declaraţiile unor reprezentaţi), şi două cluburi de utilitate publică (Slobozia şi Voinţa) să intre alături de el în demersul de blocare intenţionată a bugetului FRT! Era perioadă în care ”flutura” peste tot relaţia cu Preşedintele ţării şi influenţa sa dintr-un partide de guvernământ.

Deci, Vecerdea, în timp ce primea sute de mii de euro, bani publici de la Primăria Sibiu, boicota şi sabota finanţarea, dezvoltarea şi susţinerea a sute de copii!

Oare ştie doamna primar al Municipiului Sibiu, doamna Astrid Fodor, că Vecerdea a primit în ultimii ani, de la ATP, 50% din valoarea premiilor? Ştie că jumătate din banii daţi de Primărie, zeci de mii de euro (acoperiţi de ATP) au intrat în buzunarele lui?”, a declarat actualul preşedinte al Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, pentru Orange Sport.

Articol semnat: Răzvan Ionaşcu

Afla mai multe despre: cosacituvecerdeafederatia romana de tenis 

viewscnt
Articole similare