Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Top 10 lucruri pe care nu le ştiai despre Liga Campionilor. Apare şi Steaua!

Top 10 lucruri pe care nu le ştiai despre Liga Campionilor. Apare şi Steaua!

Pariuri sportive

Comentarii

PUBLICITATE I Liga Campionilor, continuatoarea Cupei Campionilor Europeni, este o competiţie plină de istorie. Iată un Top 10 al celor mai interesante amănunte despre întrecerea regină a fotbalului european intercluburi, unul din care nu lipseşte nici Steaua.

Sursa: Topul a foste realizat de operatorul internaţional de pariuri online Betano.com, licenţiat în România şi sponsor al Ligii 1 Betano.

1.       Liga Campionilor a fost introdusă în anul 1992 pentru a înlocui Cupa Campionilor Europeni începută în anul 1955. Noul format a permis participarea mai multor echipe din aceeaşi ţară.

2.       Formatul de dinainte de 1992 era unul eliminatoriu în care participau doar campioanele din fiecare ţară.

3.       5 este numărul maxim de echipe pe care campionatele din ţările puternice le pot avea înscrise simultan într-un sezon.

4.       Orice echipă care câştigă Champions League trei sezoane la rând sau de cinci ori în palmares poate reţine în vitrină o replică a trofeului. UEFA păstrează singurul trofeu original. 6 cluburi deţin replici ale trofeului, până acum: Real Madrid, FC Barcelona, Bayern Munchen, AC Milan, Liverpool şi Ajax.

5.       Real Madrid are cele mai multe trofee, 12, dintre care 5 au fost obţinute în primele sezoane ale competiţiei.

 

Pariuri live şi cote pentru toate meciurile din Champions League

 

 

6.       Cluburile spaniole au adunat cele mai multe victorii, 17 în total, urmate de Anglia şi Italia, fiecare cu câte 12. În Spania trofeul a fost câştigat doar de două echipe, Real Madrid şi Barcelona, în timp ce Anglia a produs 5 câştigătoare: Liverpool, Manchester United, Nottingham Forest, Aston Villa şi Chelsea.

7.       Cluburile engleze au fost interzise în Cupa Campionilor Europeni între anii 1986 şi 1991, din cauza unor dezastre pe stadion şi probleme de huliganism. Această absenţă a permis unor echipe precum Steaua Bucureşti, PSV Eindhoven şi Steaua Roşie Belgrad să scoată capul şi să aibă un acces mai uşor spre trofeu.

8.       Steaua Bucureşti (1986), alături de  Celtic (1967) şi Real Madrid (1966) sunt singurele din istoria competiţiei care au câştigat trofeul având loturi compuse doar din jucători autohtoni.

9.       Cel mai rapid gol din istoria UEFA Champions League a fost marcat după 10,2 secunde de Bayern Munchen, prin  Roy Makaay contra lui Real Madrid, în 2007.

10.   Atena este singurul oraş care a fost reprezentat de trei echipe în acelaşi sezon de Liga Campionilor: Olympiacos, Panathinaikos şi AEK Atena.

Afla mai multe despre: pariuri sportiveanalizachampions leagueliga campionilorsteaua 

viewscnt
Articole similare