Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Torţa olimpică a fost aprinsă de la o "flacără de rezervă"

Torţa olimpică a fost aprinsă de la o "flacără de rezervă"

Jocurile olimpice

Comentarii

Flacăra Jocurilor Olimpice de iarnă de la Pyeongchang din 2018 a fost aprinsă în Grecia, la Olimpia, unde a avut loc prima dată competiţia olimpică, în antichitate.

Din cauza vremii nefavorabile, nori şi ploaie uşoară, torţa olimpică a fost aprinsă de actriţa elenă Katerina Lehou, în rolul Marii Preotese, de la o flacără obţinută în timpul repetiţiilor de luni. De obicei, flacăra este aprinsă cu ajutorul unei oglinzi concave care focalizează razele soarelui. Acest lucru a fost posibil în cadrul repetiţiilor de luni.

A fost prima dată de la JO de vară din 2000 de la Sydney când torţa olimpică este aprinsă de la o "flacără de rezervă".

Apostolos Angelis, specialist în probele de schi fond, a purtat primul torţa olimpică, el fiind urmat de fostul fotbalist sud-coreean Park Ji-sung.

Flacăra olimpică va călători timp de peste trei luni, înainte de a ajunge la Pyeongchang, la 9 februarie 2018. În Grecia, torţa va străbate 2.129 de kilometri, până marţea viitoare, când va fi înmânată oficial organizatorilor sud-coreeni, în cadrul unei ceremonii. Apoi, după alţi 8.500 de kilometri, flacăra va ajunge, la 1 noiembrie, în oraşil sud-coreean Incheon, cu 100 de zile înaintea startului JO. În Coreea de Sud va mai efectua 2.018 de kilometri, purtată de 7.500 de alergători, înainte de a ajunge la Pyeongchang.

Jocurile Olimpice de iarnă vor avea loc între 9 şi 25 februarie 2018. Coreea de Sud a mai organizat Jocurile Olimpice de vară, la Seul, în 1988.

Afla mai multe despre: jocurile olimpiceiarnacoreeagreciaolimpiaflacara de rezervacompetitie 

viewscnt
Articole similare