Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Transfer total surprinzător. Din lupta la titlu cu Rapid, direct în Olanda la un club de tradiţie: "Mi-au pus contractul pe masă, pe trei ani"

Transfer total surprinzător. Din lupta la titlu cu Rapid, direct în Olanda la un club de tradiţie: "Mi-au pus contractul pe masă, pe trei ani"galerie foto

Rapid

Comentarii

Campion cu Rapid, în sezonul 1998/1999, Ştefan Nanu a vorbit despre transferul său de la gruparea giuleşteană în Olanda, la Vitesse.

"În momentul când am ajuns la Vitesse, până am luat titlul, nea Mircea Petescu, Dumnezeu să-l ierte, a venit cu preşedintele de la Vitesse, cu antrenorul secund şi cu mai mulţi oameni care se ocupau de destinele echipei, să-l vadă pe Pancu, jucător tânăr. Eram în cantonament, în Italia, am jucat amical cu Inter Milano.

Şi în momentul când au venit să îl vadă pe Pancu, fundaşul dreapta, Edward Sturing, în acel an se lăsa. Căutau fundaş dreapta. Şi la amicaul cu Inter, îi zice lui Mircea Petescu, <<Vreau fundaş dreapta genul de jucător cum ai tu în partea stângă>>. Eu fiind în stânga.

Nea Mircea Petescu, fiind un om inteligent care ştie cu ce se mănâncă fotbalul, îi zice <<Păi, stai că el e fundaş dreapta. Dar fundaşul stânga e accidentat şi el poate să joace pe ambele părţi>>. La 7 jocuri m-au văzut, inclusiv în Giuleşti, după meciul România – Ungaria 2-0, de i-am bătut după 30 şi ceva de ani, m-a chemat nea Mircea Petescu la hotel, mi-a pus contractul pe masă, pe trei ani.

Eu am prins şi la o echipă de top în Olanda. Atunci, Vitesse era mereu în primele 3-4 locuri, juca în cupele europene.  Liniştea pe care o am eu la ora actuală e datorată acestui transfer în Olanda" , a declarat Ştefan Nanu la fanatik.ro.

Ştefan Nanu a jucat la Vitesse din 1999 până în 2003, când a revenit la fotbalul românesc, la Steaua. A stat un singur sezon în Ghenea, apoi a mers la Oţelul Galaţi, iar până la finalul carierei a mai evoluat la Fortuna Brazi şi la FCM Câmpina.

Afla mai multe despre: vitesse 

viewscnt
Articole similare