Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Un antrenor care a pregătit naţionala Germaniei şi Bayern Munchen se autopropune să preia o echipă calificată la Campionatul Mondial

Un antrenor care a pregătit naţionala Germaniei şi Bayern Munchen se autopropune să preia o echipă calificată la Campionatul Mondial

Cupa Mondială

Comentarii

Neamţul Jurgen Klinsmann s-ar fi propus, printr-un apropiat, la conducerea tehnică a naţionalei Australiei, calificată la Campionatul Mondial din 2018 şi rămasă fără selecţioner după demisia lui Ange Postecoglou.

Potrivit presei australiene, Klismann s-a arătat interesat de naţionala ţării de la Antipozi pentru că el consideră că are o situaţie sportivă asemănătoare cu cea a reprezentativei SUA, pe care a antrenat-o din august 2011 până în noiembrie 2016.

Antrenorulîn vârstă de 53 de ani a fost demis de la conducerea tehnică a naţionalei SUA, din cauza rezultatelor slabe înregistrate în preliminarii. În cele din urmă, SUA a ratat calificarea la CM din Rusia.

Presa australiană mai scrie că forul fotbalistic naţional are un buget de 1,5 milioane de dolari pentru salariul anual al selecţionerului, mult mai puţin decât suma de 3,3 milioane de dolari încasată pe an de Klinsman ca antrenor al SUA.

"Am decis că parcursul meu ca antrenor al Australiei a ajuns la final. A fost unul dintre cele mai mari privilegii ale vieţii mele, dar este momentul bun pentru mine să plec", a declarat australianul de origine greacă, în funcţie din 2013.

Ange Postecoglou a anunţat, la 22 noiembrie, că demisionează din funcţia de selecţioner al Australiei, la o săptămână după ce a reuşit să ducă echipa la Cupa Mondială din 2018. Tehnicianul de 52 de ani a dus echipa şi la Cupa Mondială din 2014, iar în 2015 la câştigarea Cupei Asiei.

Australia face parte din Grupa C a turneului final din Rusia, alături de Franţa, Danemarca şi Peru.

Afla mai multe despre: klinsmannaustraliacampionatul mondialgermaniabayern munchen 

viewscnt
Articole similare