Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Un cetăţean ruso-german a recunoscut comiterea atacului asupra autocarului echipei Borussia Dortmund

Un cetăţean ruso-german a recunoscut comiterea atacului asupra autocarului echipei Borussia Dortmund
Comentarii

Un cetăţean ruso-german a recunoscut, luni, comiterea atacului cu bombă asupra autocarului echipei de fotbal Borussia Dortmund, în tentativa de a obţine un câştig financiar pe bursă, relatează Mediafax.

"Regret profund acţiunile mele", a spus în faţa instanţei bărbatul, identificat drept Sergei W. Atentatorul a insistat că nu a vrut să ucidă sau să rănească pe cineva.

La 11 aprilie, autocarul Borussiei Dortmund se îndrepta spre stadion pentru meciul de pe teren propriu cu formaţia franceză AS Monaco, în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Au avut loc trei explozii, în urma cărora geamurile autocarului s-au spart, iar fundaşul spaniol Marc Bartra a suferit răni şi o fractură la braţul drept. În plus, un poliţist a suferit răni la urechea internă.

Procurorii susţin că dispozitivele explozive conţineau câte un kilogram de amestec de peroxid de hidrogen şi aproximativ 65 de şuruburi de metal.

28 de capete de acuzare au fost formulate împotriva autorului atacului, un electrician în vârstă de 28 de ani, printre care tentativă de omor şi vătămare corporală gravă.

Cetăţeanul ruso-german a dorit să obţină un câştig financiar de pe urma speculării pe bursă a valorii acţiunilor echipei de fotbal, nivel care a scăzut drastic în urma incidentului. 

Afla mai multe despre: borussia dortmundgermaniaincidentproblemeatac 

viewscnt
Articole similare