Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Un club din România s-a inspirat de la Barcelona | Ce decizia s-a luat

Un club din România s-a inspirat de la Barcelona | Ce decizia s-a luat

Fotbal intern

Comentarii

Campioana la baschet masculin, U Banca Transilvania Cluj, şi echipa de fotbal ”U” vor juca în sezonul 2017-2018 cu echipamente care vor avea sigla comună FC Universitatea. Oficialii celor două echipe au precizat că s-au inspirat şi de la FC Barcelona, club care are aceeaşi siglă la echipele de baschet şi de fotbal.

U BT Cluj şi FC Universitatea Cluj au organizat, luni, o conferinţă de presă comună în care şi-au prezentat noul parteneriat de imagine, dar şi echipamentul asigurat de firma Peak, cea care este şi partener al COSR.

La reuniune au fost prezenţi Mircea Cristescu, vicepreşedinte U BT Cluj, Radu Constantea, preşedinte FC Universitatea, Mărgărit Amza, reprezentantul SporLife, precum şi antrenorul baschetbaliştilor, Mihai Silvăşan, şi jucătorul Kuti Nandor.

”Logo-ul sub care vom lupta în acest sezon este cel al clubului FC Universitatea Cluj, cu care am semnat un parteneriat de imagine. SportLife este noul partener de echipament sportiv, Peak, fiind partener atât al nostru, cât şi al echipei de fotbal. Echipa noastră nu îşi va schimba denumirea, ci doar vom evolua sub sigla FC Universitatea, la fel ca fotbaliştii”, a declarat Mircea Cristescu.

La rândul său, preşedintele FC Universitatea, Radu Constantea, a precizat: ”Cred că este un proiect inedit pentru sportul românesc, ne-am uitat şi la exemplele de afară, la FC Barcelona, care au aceeaşi siglă atât la fotbal, cât şi la baschet. Încercăm să avem proiecte comune, să aducem oamenii atât la stadion, cât şi la sală. Pentru noi, echipa de baschet poate fi un exemplu, au început de câţiva ani un proiect frumos şi au reuşit să câştige multe titluri naţionale la juniori, iar anul acesta toate trofeele la seniori”.

Şi antrenorul Mihai Silvăşan s-a declarat încântat de noul parteneriat de imagine cu FC ”U”.

”Vreau să îmi exprim şi eu încântarea în ceea ce priveşte proiectul cu echipa de fotbal, chiar mă bucură foarte mult acest lucru. Fiind uniţi, putem să ne dezvoltăm mai repede şi mai bine. Este un lucru pozitiv pentru sportul clujean, sper să fim un exemplu atât noi, cât şi echipa de fotbal, pentru copiii care vor să facă un sport, care vor să se mişte, pentru părinţii care vor să le găsească modele copiilor”.

Silvăşan a vorbit şi despre apropiatul debut al campioanei în sezonul 2017-2018 şi obiectivele propuse.

”Avem o echipă relativ nouă faţă de sezonul trecut, mai mult de jumătate din lot este schimbat. Asteptările sunt foarte mari, ceea ce ne obligă şi ne face să muncim foarte mult la antrenamente, să nu dezamăgim. Am avut un sezon extraordinar, în care am câştigat tot ceea ce se putea câştiga, bineînţeles că din partea noastră aşteptările sunt la fel şi acest sezon. Ca obiective clare avem câştigarea titlului, a Cupei şi accederea în grupele Champions League. Nu ne-au fost impuse aceste ţinte de absolut nimeni, însă cred eu că mentalitatea acestui club trebuie să fie în această direcţie, să ne gândim doar la succes”.

Luni seară, de la ora 19.00, U BT Cluj va disputa un meci amical cu BC Mureş, în care va fi prezentat oficial lotul pentru noul sezon, în care campioana României va juca şi în Basketball Champions League, turul secund, în 24 şi 26 septembrie.

Adversara va fi decisă după meciurile din turul I, programate în 19 şi 21 septembrie, între Bosna Sarajevo (Bosnia) şi Ludwigsburg (Germania).

Afla mai multe despre: u banca transilvania clujfc universitatea clujfc barcelona 

viewscnt
Articole similare