Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Un club din Serie A i-a cerut scuze lui Matuidi: "Doar ignoranţa poate explica aşa ceva"

Un club din Serie A i-a cerut scuze lui Matuidi: "Doar ignoranţa poate explica aşa ceva"
Comentarii

Clubul italian Cagliar i-a cerut scuze lui Blaise Matuidi. Mijlocaşul lui Juventus Torino a fost ţinta insultelor rasiste în timpul meciului direct dintre cele două echipe.

"Eşti un jucător enorm. Un exemplu pentru tineri. Dorim să îţi cerem scuze dacă ai fost insultat pe Sardegna Arena pentru culoarea pielii tale. Rasismul nu are nimic de a face cu locuitorii Sardiniei. Doar ignoranţa poate explica anumite comportamente. Respect", se putea citi în limba franceză pe contul de Twitter al clubului Cagliari.

Faptele s-au petrecut puţin înaintea minutului 40 al meciului de sâmbătă. După un duel cu un fundaş al lui Cagliari, mijlocaşul francez s-a întors furios către una din tribunele stadionului.

El s-a îndreptat apoi către arbitru, cerându-i să intervină, însă centralul Calvarese nu a reacţionat, totul spre nemulţumirea lui Matuidi.

"Astăzi, am fost victima unor remarci rasiste în timpul meciului, din răutate şi din dorinţa de a intimida. Iubesc pe toată lumea şi nu pot să fiu decât dezolat să văd persoane care se comportă astfel. Fotbalul trebuie să permită împărtăşirea unei pasiuni, să transmită valori de egalitate şi să-i inspire pe alţii. De aceea sunt aici", a scris Matuidi într-un mesaj publicat în trei limbi pe conturile sale de Twitter, Facebook şi Instagram.

Mijlocaşul torinezilor a fost susţinut şi de oameni din lumea fotbalului. "Întotdeauna cu tine, frate. Lasă-i să vorbească pe cei slabi, le cunoaştem obiectivele şi nu ne abatem de la drumul nostru", a scris, la rândul său, pe Twitter coechipierul său de la naţionala Franţei, Paul Pogba, fost jucător la Juventus.

"Familia Paris Saint-Germain este cu tine Blaisou", a transmis, pe Twitter, PSG, fostul club al lui Matuidi, care a primit şi susţinerea agentului său Mino Raiola.

Matuidi a mai fost victima unor fapte similare la meciul disputat la finele lunii decembrie de Juventus cu Hellas Verona, club sancţionat cu 20.000 de euro amendă şi cu închiderea, cu suspendare, a unei tribune.

Afla mai multe despre: matuidicagliarijuventustorinopaul pogbahellas verona 

viewscnt
Articole similare