Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Un fost jucător şi selecţioner al Angliei oferă sfaturi României pentru a redeveni o forţă în fotbalul mondial: ”Totul ţine de o reconstrucţie”

Un fost jucător şi selecţioner al Angliei oferă sfaturi României pentru a redeveni o forţă în fotbalul mondial: ”Totul ţine de o reconstrucţie”

Echipa națională

Comentarii

Glenn Hoddle, fost internaţional şi selcţioner al Angliei, a discutat despre naţionala României şi cum ar putea reveni aceasta la gloria din alte vremuri.

În anii 90, pe vremeae generaţiei de aur, România se califica la mai toate turneele finale şi inspira frică în adversarele sale. Argentina şi Columbia erau răpuse de ţara noastră, dar acum, Georgie şi Armenia ne înfrâng fără prea mare bătăi de cap.

Standardul fotbalului românesc a scăzut drastic în ultimii 20 de ani, iar Glenn Hoddle ştie cum poate fi rectificată această situaţia. Fostul selecţioner al Angliei propune un plan prin care jucătorii tineri ai ţării sunt pregătiţi din timp pentru a juca la echipa naţională, cu ajutorul foştilor ”tricolori”, din postură de ”consultanţi”.

Glenn Hoddle oferă sfaturi României pentru a redeveni o forţă în fotbalul mondial

”Cred că totul ţine de reconstrucţie. Trebuie să se regrupeze, să aibă în vedere jucători tineri şi să construiască o nouă echipă. Aceste lucruri nu au loc de pe o zi pe alta. Orice ţară îşi doreşte rezultate imediate şi succes, dar cred că România trebuie să treacă printr-o reconstrucţie şi că va dura doi sau trei ani înainte ca ea să aibă o echipă care să poate fi din nou o forţă şi să prezinte pericol pentru alte echipe naţionale.

Unii dintre jucătorii cu experienţă care s-au retras trebuie aduşi înapoi la echipă pentru a avea discuţii cu tinerii din lotul României. Nu cred că aceste lucruri au loc suficient la nivelul echipelor naţionale. În business aşa ceva se întâmplă des, există consultanţi care ajută firme să crească, dar care rămân implicaţi şi ulterior.

Este extraordinar cum în fotbal nu se întâmplă acest lucru mai des. Nu se caută ajutarea tinerilor jucători prin intermediul experienţei şi cunoştinţelor altora – nici măcar în Anglia. România a avut jucători foarte buni care au fost prezenţi la turnee finale şi cu siguranţă unii dintre ei i-ar putea ajuta pe tineri pentru ca această reconstrucţie să aibă loc mai rapid. Multe ţări trebuie să caute să facă asta.

Trebuie să impresioneze la turnee, jucătorii trebuie să se evidenţieze şi să ajungă să capete experienţă la cluburi de talie mondială, în Champions League. Acest lucru ar ajuta mai departe şi echipa naţională să devină mai puternică, însă cu ea trebuie să înceapă totul, pentru ca jucătorii să ajungă la cluburi mari.

Momentan pare că nu este pregătită. Este un fel de enigmă, dar vedem des jucători veniţi din ţări mai puţin valoroase transferaţi la cluburi mari în urma evoluţiilor bune de la Euro sau Cupa Mondială”, a declarat Glenn Hoddle, pentru Betfair.

Afla mai multe despre: echipa naţionalăromâniaglenn hoddleanglia 

viewscnt
Articole similare