Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Universitatea Craiova îşi plânge de milă după meciul cu Sepsi: "Echipa cea mai dezavantajată de deciziile arbitrilor"

Universitatea Craiova îşi plânge de milă după meciul cu Sepsi: "Echipa cea mai dezavantajată de deciziile arbitrilor"
Comentarii

Universitatea Craiova a emis un comunicat, azi, după meciul cu Sepşi.

Universitatea Craiova a învins-o pe Sepsi, scor 3-1, într-un meci din etapa cu numărul 24 din SuperLiga.

Gabriel Debeljuh a deschis scorul în prima repriză, dar oltenii au întors rezultatul prin Jovan Markovic, Elvis Koljic şi Alexandru Creţu. 

După ce s-a întors de la un curs UEFA care a avut loc în Cipru, Istvan Kovacs a primit din partea lui Kyros Vassaras meciul de duminică seară dintre Sepsi şi Universitatea Craiova. Pe care l-a distrus! A avut şase greşeli imense de arbitraj, majoritatea pro Universitatea Craiova. Motiv pentru care Sepsi a răbufnit.

Universitatea Craiova a oferit un răspuns prin intermediul unui comunicat, la o zi distanţă.

"Având în vedere nenumăratele luări de poziţie ale d-lui Hadnagy, oficial al Sepsi OSK, clubul Universitatea Craiova face următoarele precizări:

Deşi, în opinia noastră, Universitatea Craiova este echipa cea mai dezavantajată de deciziile brigăzilor de arbitri comparativ cu echipele ce luptă pentru play-off atât în acest campionat, cât şi în toate ediţiile ce au curs de la momentul la care acest sistem a fost implementat, am încercat, întotdeauna, să păstrăm un discurs civilizat, obiectiv.

Am înţeles că greşeala este umană şi că, pe parcursul unui întreg campionat, erorile de arbitraj apar în favoarea sau în defavoarea fiecărei echipe, cu anumite excepţii, pe care le cunoaştem cu toţii din istoricul ultimelor 5-6 ediţii de campionat.

În opinia noastră, „verdictele” d-lui Hadnagy (preluate drept adevăruri absolute de unii reprezentanţi ai presei sportive din România) sunt eronate în mai multe privinţe. Menţionăm aici doar două dintre „plângerile“ oficialului covăsnean: pretinsul penalty neacordat la Păun şi cartonaşul galben obligatoriu la Silva.

Distinsul domn ignoră faptul că, foarte devreme în meci, fundaşul central al echipei reprezentate de dânsul, Ninaj, având deja un cartonaş galben, îl loveşte cu cotul, din săritură, pe jucătorul echipei noastre, Markovic, acţiune neobservată de brigada de arbitri şi, evident, nesancţionată cu un al doilea cartonaş galben.

Tot ca o opinie, noi credem cu tărie că ar fi trebuit să primim un penalty la faultul asupra lui Mitriţă din meciul cu Farul, iar penalty-ul acordat FCSB-ului în ultimul meci direct este cel puţin discutabil. Cu toate acestea, clubul nostru nu a monopolizat discursul public cu “verdicte” care să aibă pretenţia de adevăr absolut.

Considerăm că existenţa sistemului VAR este un foarte mare pas înainte pentru a avea o competiţie în care câştigătorul nu este cunoscut de la începutul campionatului, iar toate celelalte echipe aleargă pe culoare „moarte”. Evident că pot apărea greşeli chiar şi cu acest sistem, dar existenţa acestuia ne da măcar speranţa că participăm la o competiţie sportivă în care cea mai bună şi mai constantă echipă va şi câştiga la sfârşit.

Acestea fiind spuse, ne reiterăm poziţia constantă pe care am avut-o de-a lungul ultimilor 11 ani, aceea de a nu „judeca” evoluţia brigăzilor de arbitri în favoarea sau defavoarea unei echipe la finalul fiecărui meci, considerând că este mai corect să avem această analiză la finalul unei întregi ediţii de campionat”, a transmis Universitatea Craiova.

Afla mai multe despre: universitatea craiovasepsiarbitraj 

viewscnt
Articole similare