Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Unul dintre patronii lui Arsenal cere CIO să ridice suspendarea Rusiei la Jocurile Olimpice de Iarnă

Unul dintre patronii lui Arsenal cere CIO să ridice suspendarea Rusiei la Jocurile Olimpice de Iarnă
Comentarii

Alisher Usmanov, acţionar la Arsenal şi preşedintele Federaţiei Internaţionale de Scrimă, a trimis o scrisoare Comitetului Internaţional Olimpică prin care cere ca sportivii ”curaţi” să poată reprezenta Rusia la Jocurile Olimpice de Iarnă.

Rusia a fost suspendată de CIO ca reacţie la programul centralizat de dopaj. Sportivii ruşi nu au astfel voie să participe la Jocurile Olimpice de Iarnă, care se vor desfăşura la Pyeongchang, Coreea de Sud. Deşi mulţi dintre aceştia au trecut cu succes testele antidoping. Totuşi, CIO le permite sportivilor ruşi ”curaţi” să participe, dar nu au voie să reprezinte Rusia.

Alisher Usmanov, acţionar la Arsenal şi preşedintele Federaţiei Internaţionale de Scrimă, nu este însă de acord cu această situaţie. Miliardarul rus a trimis o scrisoare la CIO prin care explică faptul că decizia de excludere a Rusiei este nedreaptă pentru sportivii care nu apelat la substanţe interzise.

Motiv pentru care Usmanov consideră că ar fi în spiritul olimpic şi în cel a sportului ca aceştia să poată reprezenta Rusia la Jocurile Olimpice de Iarnă: ”Nevinovatul nu trebuie pedepsit şi pus în genunchi. Această abordare încalcă drepturile primare ale omului şi subminează încrederea în legi şi în justiţie”, scrie Usmanov.

Pe de altă parte, Vladimir Putin le-a permis sportivilor ruşi să participe la Jocurile Olimpice, chiar dacă nu vor reprezenta Rusia. Însă preşedintele Rusiei acuză în continuare că este o conspiraţie împotriva ţării sale, deşi există bănuiala că Putin nu era străină de programul de dopaj susţinut de stat: ”Rusia va continua să meargă înainte, iar nimeni nu va putea opri vreodată acest proces” - a spus Vladimir Putin.

Cât despre Alisher Usmanov, acesta este un oligarh rus născut în 1953, care face parte din cercul de apropiaţi ai lui Vladimir Putin. Recent, Usmanov a declanşat un atac direct la Alexei Navalny - cel care a anunţat că va fi adversarul lui Putin la alegerile prezidenţiale. Usmanov l-a acuzat pe Navalny că este un reprezentant al corupţiei la nivel înalt din Rusia. Însă legăturile dintre Usmanov şi Putin se manifestă şi la alt nivel. Lunile trecute, Usmanov a plătit 35 de milioane de lire sterline pentru o colecţie de artă ce i-a aparţinut muzicianului rus Mstislav Rostropovic. Apoi, a donat întreaga colecţie Administraţiei Prezidenţiale din Rusia.

Alisher Usmanov trăieşte acum la Londra, are o avere estimată la 3 miliarde de dolari şi este unul dintre acţionarii lui Arsenal.

 

Afla mai multe despre: vladimir putinrusiaalisher usmanovarsenal 

viewscnt
Articole similare