Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

UPDATE | Şoc în sportul românesc: patru sportivi au fost prinşi dopaţi cu furosemid! Prima decizie oficială

UPDATE | Şoc în sportul românesc: patru sportivi au fost prinşi dopaţi cu furosemid! Prima decizie oficială

Box

Comentarii

UPDATE | Cei patru pugilişti juniori depistaţi pozitiv cu furosemidă şi antrenorii lor au fost suspendaţi provizoriu, a anunţat, marţi, Federaţia Română de Box, într-un comunicat.

"Federaţia Romană de Box a luat cunoştinţa de faptul ca ANAD i-a depistat pozitiv, la controlul antidoping din data de 12 septembrie 2017 pe sportivii Pălănceanu Tiberiu Ionuţ, Dumitru Marian Ciprian, Lupu Ionuţ Marian şi Andreaş David, componenţi ai lotului naţional de juniori, cu furosemid, substanţa interzisă aflată în secţiunea diuretice şi agenţi mascatori (ea este folosită pentru a pierde rapid în greutate şi pentru a intra în categorie). 

Drept urmare, pentru a nu a aduce o umbră asupra Campionatului European de Juniori, în desfăşurare la Albena şi pentru a nu afecta  spiritul de fair-play al competiţiei, Federaţia Romană de Box a decis sa îi retragă de la CE Albena 2017 pe cei 4 sportivi, Pălănceanu Tiberiu Ionuţ, Dumitru Marian Ciprian, Lupu Ionuţ Marian şi Andreaş David, împreuna cu trei dintre antrenorii lotului naţional, responsabili de pregătirea echipei nationale.

Toţi se afla în stare provizorie de suspendare pâna la încheierea anchetei care a fost declanşată astăzi dimineaţă, la câteva ore de la primirea anunţului oficial primit de la ANAD, de către FRB. ANAD a informat AIBA şi EUBC despre acest caz, Federaţia Internaţională de Box (AIBA) urmând a dicta suspendările in cazul sportivilor şi antrenorilor. FRB a luptat şi luptă împotriva dopajului şi nu doreşte sa încurajeze nici o practica incorectă care are ca scop îmbunătăţirea performanţelor fizice ale sportivilor, cel mai bun exemplu în acest sens fiind faptul că la recentul Campionat Naţional de Juniori desfăşurat în august 2017 sportivii din lotul naţional au fost testaţi doping, toate rezultatele fiind atunci negative", se arată în comunicatul FR Box.

---------------------------

Patru juniori români, Marian Dumitru (categoria 48kg, clubul Horezu), David Andreaş (52kg, Tg Jiu), Ionuţ Lupu (54kg, Iaşi), Ionuţ Pălănceanu (63kg, Dinamo), au fost retraşi din cadrul Campionatului European de Box de la Albena (Bulgaria) după ce au fost prinşi dopaţi!

Cei 4 sportivi, toţi cu şanse mari la titlu în categoriile lor, au fost depistaţi pozitiv cu furosemid, în urma unui test efectuat la Brăila. Cei patru pugilişti riscă acum suspendări de doi ani, anunţă TVR 1.

Furosemida este indicată în tratamentul edemelor din insuficienţa cardiacă, ciroză hepatică sau afecţiuni renale. Poate fi folosită în edemele grave şi în cele rezistente la diuretice tiazidice, eventual în asociatie cu acestea. De asemenea, se poate asocia cu diuretice care economisesc potasiu, scrie sfatulmedicului.ro.

Printre antrenorii celor depistaţi se află şi Valentin Vrânceanu, coordonatorul lotului naţional de juniori box al României, unul dintre antrenorii de calibru din boxul românesc. Alţi antrenori prezenţi la Albena sunt fraţii Valentin şi George Anghel, aceştia doi fiind suspendaţi din competiţie.

Afla mai multe despre: boxdopajproblemescandalfurosemid 

viewscnt
Articole similare