Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"Vă este teamă de o revoltă a cluburilor?". Burleanu răspunde după schimbările din Superliga: "Gigi Becali şi Nelu Varga să împărtăşească viziunea"

"Vă este teamă de o revoltă a cluburilor?". Burleanu răspunde după schimbările din Superliga: "Gigi Becali şi Nelu Varga să împărtăşească viziunea"

Superliga

Comentarii

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a fost întrebat dacă nu se teme de o ripostă din partea cluburilor din Superliga şi Liga 2, după ultimele schimbări din fotbalul românesc.

Răzvan Burleanu apără schimbările din fotbalul românesc: "Gigi Becali şi Nelu Varga să împărtăşească viziunea"

FRF a adoptat o regulă nouă în fotbalul românesc. În Superliga şi Liga 2, echipele trebuie să respecte regula 5+6, adică să aibă cel puţin cinci fotbalişti formaţi la nivel naţional pe teren, din sezonul 2024-2025 şi şase din 2025-2026. Jucătorii din diaspora sunt asimilaţi celor formaţi la nivel naţional. 

Răzvan Burleanu a explicat că toate aceste schimbări sunt pentru dezvoltarea fotbalului românesc, în ciuda oricărei opoziţii. 

"(n.r. - Vă e teamă de vreo revoltă?) Ce v-aţi aştepta să vă răspund? Contează mult ce obiective îţi propui. Cei doi patroni menţionaţi (n.r. - Gigi Becali şi Nelu Varga) şi ceilalţi patroni, dacă şi-ar lua puţin timp şi sunt sigur că amândoi o vor face, mai ales că am prezentata argumentele necesităţii în această zonă... 

Dacă ne dorim o dezvoltare, o economie care să crească de la an la altul, iar una dintre zone în care putem creşte e legată de transferuri. Dacă noi am fi avut capacitatea să ne formăm mai bine jucătorii acum 10-20 de ani, să avem antrenori specializaţi pe toate categoriile de vârstă, să avem preparatori, analişti video, altfel ar fi arătat lucrurile acum. 

Vom avea un dezacord, dar în sinea lor toţi oamenii din fotbalul românesc vor trebui să împărtăşească această viziune. Fotbalul aparţine tuturor suporterilor şi un suporter îşi doreşte ca un club să fie sustenabil financiar, să nu dispară. Fanul îşi doreşte jucători din propria comunitate, să-l vadă pe acel fotbalist în naţională", a spus Răzvan Burleanu.  

Funcţia de director sportiv, inclusă în dosarul de licenţiere pentru Superliga şi competiţiile UEFA

”Începând cu sezonul 2025/2026, echipele trebuie să aibă un director sportiv, fie format la FRF, fie în străinătate. Avem 25 de locuri, 14 pentru Liga I, 4 pentru Liga II şi cinci pentru foştii internaţionali”, a declarat preşedintele FRF, Răzvan Burleanu.

Conform frf.ro, începând cu procesul de licenţiere pentru sezonul 2025 – 2026, solicitantul de licenţă, participant la Campionatul Naţional Liga 1 la momentul solicitării licenţei de Liga 1 / UEFA, trebuie să aibă un Director Sportiv calificat, confirmat ca Director Sportiv de către FRF prin absolvirea cursului de Director Sportiv sau a unui curs echivalent, care să se ocupe de următoarele probleme ale solicitantului de licenţă (îndeplinirea acestui articol va fi verificată începând cu luna martie 2025, pentru licenţierea aferentă sezonului competiţional 2025 – 2026)

Afla mai multe despre: razvan burleanugigi becalinelu vargaregula 5+6 superliga 

viewscnt
Articole similare