Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Vânzarea lui Chelsea e istorie. S-a bătut palma pentru cea mai mare tranzacţie din istoria sportului mondial

Vânzarea lui Chelsea e istorie. S-a bătut palma pentru cea mai mare tranzacţie din istoria sportului mondial

Sporturi americane

Comentarii

Proprietarul echipei de fotbal american Washington Commanders, Dan Snyder, a ajuns la un acord pentru a vinde franciza din NFL lui Josh Harris pentru suma record de 6,05 miliarde de dolari.

Harris, coproprietar al echipei de baschet Philadelphia 76ers (NBA) şi al echipei de hochei New Jersey Devils (NHL), nu a finalizat sau trimis acordul la ligă, dar este de aşteptat ca vânzarea clubului să se realizeze luna următoare.

Orice vânzare trebuie aprobată de Comisia de finanţe a NFL şi de cel puţin 24 din cei 32 de proprietari din ligă, care ar urma să se întâlnească la Minneapolis (Minnesota), în mai.

Preţul de 6,05 miliarde de dolari va depăşi recordul anterior pentru o franciză din NFL, stabilit anul trecut, când Denver Broncos a fost vândută grupului Walton-Penner pentru 4,65 miliarde de dolari.

Vânzarea clubului va depăşi cea mai scumpă tranzacţie din sport, cea de 5,2 miliarde de dolari, inclusiv datorii şi investiţii, pentru cumpărarea clubului Chelsea.

Actualul patron al echipei din Washington, Dan Snyder, este în continuare anchetat pentru încălcări ale conduitei la locul de muncă şi de potenţială conduită financiară ilegală.

Washington Commanders aparţine lui Snyder din 1999, dar nu a mai câştigat un meci în play-off din 2005. Snyder cumpărare franciza din capitala federală pentru 800 de milioane de dolari.

Afla mai multe despre: nfl 

viewscnt
Articole similare