Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Veste groaznică pentru Halep! Ieri era sigură de locul 1 mondial, dar azi a aflat că-l poate pierde!

Veste groaznică pentru Halep! Ieri era sigură de locul 1 mondial, dar azi a aflat că-l poate pierde!

Simona Halep

Comentarii

Jucătoarea spaniolă de tenis Garbine Muguruza, locul 2 WTA, a primit un wild card pentru turneul de categorie Premier de la Sydney. competiţie care va începe duminică, au anunţat organizatorii, citaţi de Reuters. Astfel, sportiva din Spania ar putea urca pe locul 1 WTA, în cazul în care va câştiga acest turneu. Totuşi, Halep va fi cu siguranţă cap de serie numărul 1 la Australian Open, în condiţiile în care tragerea la sorţi se va face înainte de actualizarea topului WTA.

Muguruza a abandonat, marţi, în turul al doilea la Brisbane, din cauza unor crampe musculare, în meciul cu jucătoarea croată Aleksandra Krunic (locul 53 WTA), la scorul de 5-7, 7-6 (3), 2-1.

Garbine Muguruza ar fi putut urca pe primul loc mondial dacă ar fi ajuns în finală la Brisbane sau dacă ar fi câtigat turneul, în funcţie de rezultatele Simonei Halep la Shenzhen. Însă abandonul o va coborî pe spaniolă pe locul 3 WTA, în clasamentul ce va fi publicat luni, în care va fi întrecută de daneza Caroline Wozniacki, actuala ocupantă a locului 3 mondial.

La Sydney, vor mai participa campioana de la US Open, americanca Sloane Stephens, locul 13 WTA, cea de la Roland Garros, letona Jelena Ostapenko, locul 7 WTA, dar şi o altă americancă, Venus Williams, locul 5 WTA, britanica Johanna Konta, locul 9 WTA, sportiva cehă Petra Kvitova, locul 29 WTA, şi germana Angelique Kerber, locul 21 WTA.

Cu o evoluţie bună la Sydney, turneu de 470 de puncte, Muguruza poate spera să ajungă la Australian Open (15-28 ianuarie) ca număr 1 mondial, însă nu va fi decât a treia favorită, după Simona Halep, care se va menţine pe locul I WTA şi săptămâna viitoare, şi după Caroline Wozniacki.

Halep este în sferturi la Shenzhen şi după acest turneu va juca direct la Australian Open.

Afla mai multe despre: sydneymuguruzasimona haleptenis 

viewscnt
Articole similare