Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Arbitrii români, gata de noul sezon. Cine a ieşit cel mai bine la testele fizice şi cum e văzută introducerea VAR în Liga 1

VIDEO | Arbitrii români, gata de noul sezon. Cine a ieşit cel mai bine la testele fizice şi cum e văzută introducerea VAR în Liga 1

Fotbal intern

Comentarii

Cei mai buni arbitri de fotbal din România au fost testaţi înainte de startul sezonului la Baza de Pregătire a Federaţiei de la Buftea. La probele teoretice şi fizice au fost 24 de centrali şi 34 de asistenţi.

Testele erau programate pentru ora 09:00 dimineaţa, dar arbitrii au solicitat să fie mutate cu o oră mai devreme din cauza caniculei. Deşi au fost aproape 27 de grade, căldura nu a afectat pe nimeni. Toţi cei 58 de arbitri au trecut cu bine atât testele de viteză, cât şi cele de rezistenţă.

Istvan Kovacs a obţinut unul dintre cele mai bune rezultate. L-a ajutat şi faptul că a menţinut ritmul datorită delegării de la europeanul de tineret.

Arbitrii români nu vor mai avea probleme din cauza faptului că în Liga I nu se foloseşte tehnologia VAR. Sezonul trecut, Ovidiu Haţegan a fost reţinut de la delegările din Champions League in 2019 din această cauză.

"Din acest sezon intru fără probleme în Champions League. Vom avea echipe formate, o să merg la Zagreb, la un curs şi o să avem asistenţi din altă ţară, pentru că nu avem experienţă. E valabil şi pentru Istvan", a spus Haţegan.

LPF şi FRF vor sa implementeze sistemul VAR începând din play-off-ul sezonului următor.

"Un arbitru nu trebuie să se gândescă la VAR când e pe teren. Lucrurile nu se schimbă cu absolut nimic. Ca arbitru, trebuie să dai decizia pe teren, iar atunci când nu e cea mai bună decizie, atunci te salvează cineva din spate. VAR-ul este ca o paraşută, care se deschidă când ai nevoie", a mai spus cel mai apreciat arbitru român al momentului la nivel internaţional.


 

Afla mai multe despre: teste arbitriarbitraj 

viewscnt
Articole similare