Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Canotorii români au revenit acasă cu un record stabilit: 3000 de kilometri vâsliţi. "Visăm la Jocurile Olimpice"

VIDEO | Canotorii români au revenit acasă cu un record stabilit: 3000 de kilometri vâsliţi. "Visăm la Jocurile Olimpice"

Sporturi

Comentarii

Lotul masculin de canotaj a fost plecat din ţară mai mult ca oricând. Se pregăteşte de Campionatele Europene cu gândul la Campionatele Europene

Canotaju masculin românesc crede în medalii la Jocurile Olimpice după mulţi ani de pauză. În 2018, echipajul de dublu rame, format din Cozmiuc şi Tudosă au cucerit medalia de argint la Campionatele Mondiale, iar pretenţiile au crescut. Lotul coordonat din 2017 de italianul Colamonici, a mers în cel mai lung stagiu din istoria canotajului românesc. S-au antrenat timp de trei luni chiar în Italia, acolo unde au adunat în jur de 35 de kilometri în vâsliţi în fiecare zi şi au ajuns la un total de 3000 de kilometri în întreg stagiul.

"A fost o perioadă , într-adevăr, lungă dar la jumătatea cantonamentului am avut o săptămână în care ned-am putut întoarce la Bucureşti . Acum că a trecut nu am mai simţit-o aşa dar a fost destul de lung.

la finalul cantonamentului am avut două compăetiţii , campionatul naţional al Italiei şi Memorialul Paolo Daloea pe care l-am câştigat cu barca de opt plus unu",  a declarat strocul bărci de opt plus unu, Sergiu Bejan. 

Primul obiectiv al anului este Campionatul European de la finalul lunii mai, de la Lucerna. În 2018, echipa masculină a cucerit patru medalii la campionatele continentale. 

"Sperăm să obţinem cel mai bun rezultat posibil . Nu ştiu dacă în momentul de aţă e cazul să vporbim de medalii . Probabil că vor fi. Dar obiectivul nostru este Tokyo, iar ca obiectiv  intermediar foarte important sunt calificările de la Linz, din septembrie", a declarat pentru Telekom Sport, antrenorul secund al lotului, Marius Băcăoanu.

Campionatele Europene de canotaj vor avea loc la Lucerna, în perioada 31 mai - 2 iunie. 

Afla mai multe despre: canotajlot masculinmedaliijocurile olimpice 

viewscnt
Articole similare