Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | CFR Cluj - Celtic 2-0. Jos pălăria, Dan Petrescu & co. Campioana României s-a calificat în primăvara europeană

VIDEO | CFR Cluj - Celtic 2-0. Jos pălăria, Dan Petrescu & co. Campioana României s-a calificat în primăvara europeană

UEFA Europa League

Comentarii

În ultima etapă din grupele UEFA Europa League, CFR Cluj a câştigat cu Celtic, 2-0 şi s-a calificat primăvara europeană, cu 12 puncte, dintr-o grupă cu Celtic, Rennes şi Lazio.

CFR Cluj s-a calificat în primăvara europeană, după o victorie fantastică în faţa lui Celtic. Ardelenii puteau marca în Gruia după numai un sfert de oră, dar Omrani a ratat din poziţie ideală. Traore a trecut şi el pe lângă deschiderea scorului în prima repriză. Lovitura sa de cap a trimis mingea puţin peste poarta. Singura ocazie a scoţienilor a venit chiar înainte de pauză. Şutul deviat al lui Johnston a ocolit de puţin vinclul. 

Elevii lui Dan Petrescu au dat lovitura imediat după ieşirea de la cabine. Burcă a deschis scorul din centrarea perfectă a lui Deac. Veteranul CFR-ului putea marca şi el după numai trei minute. Gordon l-a blocat însă excelent. Campioana României a pus capăt emoţiilor cu 20 de minute înainte de final. Deac l-a servit din nou excelent pe Djokovic, iar croatul a avut de îndeplinit o simplă formalitate. S-a terminat 2-0 pentru CFR, a patra victorie a ardelenilor în grupă.


VIDEO | CFR Cluj - Celtic 2-0 (Burcă 48, Djokovic 70)

ECHIPELE DE START

CFR: Arlauskis - Susic, Burcă, Mike, Camora (C) - Djokovic, Bordeianu, Culio - Deac, L. Traore, Omrani.

Rezerve: Fernandez - Paşcanu, L. Aurelio, Păun, Golofca, Hoban, Peteleu.
Antrenor: Dan Petrescu.

Celtic: Gordon - Bauer, Jullien, Bitton, Bolingoli - Robertson, Ntcham (C) - Sinclair, L. Morgan, M. Johnston - Griffiths.
Rezerve: Hazard - Taylor, Bayo, Ajer, Forrest, Savoury, K. Dembele.
Antrenor: Neil Lennon.

Final de meci. 

Min. 85: Ultima schimbare la CFR! A ieşit Deac, a intrat Hoban. 

Min. 83: Schimbare la CFR! A ieşit Djokovic, a intrat Luis Aurelio. 

Min. 79: Ocazie CFR! Deac a scăpat singur spre poarta lui Gordon, dar scoţionul a fost din nou la post. 

Min. 74: Schimbare la CFR! A ieşit Omrani, a intrat Golofca. 

Min. 70: GOOOOOOOOOL CFR! Damjan Djokovic a trimis mingea în poartă după o recentrare a lui Deac. 

Min. 50: Ocazie CFR! Greşeală în apărarea lui Celtic, de care era să profite Deac. Gordon a fost din nou la post. 

Min. 48: GOOOOOOOOOL CFR! Burcă deschide scorul cu o lovitură de cap.

S-a terminat prima repriză. 

Min. 44: Ocazie Celtic! Johnston a driblat doi jucători de la CFR şi a şutat spre vinclul porţii lui Arlauskis, dar devierea lui Cestor a făcut ca mingea să se ducă în corner. 

Min. 36: Ocazie CFR! Lacina Traore trimite peste poartă, cu capul, centrarea lui Deac. 

Min. 18: Ocazie CFR! Şansă uluitoare avută de campioana României. Gordon a scos şutul lui Omrani, din marginea careului. 

Min. 10: Deac a căzut în careu şi a cerut lovitură de pedeapsă, însă arbitrul partidei a lăsat jocul să continue, considerând că nu a fost fault. 

A început meciul. 


CFR primeşte, joi, vizita scoţienilor de la Celtic în ultima etapă a grupelor Europa League. Meciul are o miză extrem de importantă pentru clujeni. Dacă nu pierde, echipa antrenată de Dan Petrescu se va califica în primăvara europeană a Europa League. CFR are nevoie de un punct pentru a-şi asigura biletele de accedere în primăvara europeană.

CFR Cluj - Celtic, LIVE VIDEO pe Telekom Sport 1 şi pe telekomsport.ro, joi, de la 19:55 | Scoţenii vin cu rezervele

Celtic va veni cu rezervele la Cluj, conform unui anunţ făcut de antrenorul scoţienilor, Neil Lennon. Scoţienii au câştigat Cupa Ligii în week-end, după 1-0 cu Rangers, iar antrenorul Neil Lennon a anunţat că va opera mai multe schimbări în primul unsprezece, pentru a da şanse jucătorilor care au evoluat mai puţin în acest sezon. Leigh Griffits sau Vakoun Bayo vor apărea din primul minut pe terenul de la Cluj, a anunţat Lennon.

Celtic e deja calificată în primăvară şi are un program greu, după meciul de la Cluj. Formaţia de pe Celtic Park încheie anul 2019 cu un derby împotriva CFR-ului. Distanţa între cele două rivale nu e mare. Celtic are două puncte în faţă, aşa că Lennon nu vrea paşi greşiţi în campionat. Strategia antrenorului e clară: meciul de la Cluj trebuie bifat fără a-şi expune inutil cei mai importanţi jucători.

CFR Cluj - Celtic, LIVE VIDEO pe Telekom Sport 1 şi pe telekomsport.ro, joi, de la 19:55 | Ofertă de ultim moment pentru Dan Petrescu

Înainte de meciul decisiv al CFR-ului pentru calificarea în primăvara europeană, a apărut informaţia că Astana, echipă pe care clujenii au eliminat-o în drumul din preliminariile Ligii Campionilor, i-a făcut o ofertă concretă lui Dan Petrescu. Kazahii i-au pus pe masă un contract pe doi ani "Bursucului", care e tentat să plece de la CFR pentru că nu vor fi investiţii în transferuri, iar plafonul salarial impus nu va fi depăşit.

Echipa lui Petrescu şi Celtic s-au mai întâlnit până acum de trei ori. De două ori în preliminariile Ligii, o dată în grupele Europa League. Per total, CFR are avantaj. Clujenii au făcut egal la Cluj (1-1, în preliminariile Ligii), au câştigat în Scoţia (4-3), dar au pierdut, tot în Scoţia (0-2, în grupele Europa League).


 

Afla mai multe despre: cfr clujeuropa leagueceltic 

viewscnt
Articole similare