Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Detalii oferite de Mircea Sandu despre organizarea Euro 2020: "Să vedeţi ce le-a trecut prin cap amatorilor din actuala conducere"

VIDEO | Detalii oferite de Mircea Sandu despre organizarea Euro 2020: "Să vedeţi ce le-a trecut prin cap amatorilor din actuala conducere"

Echipa națională

Comentarii

Intrat în direct la Telekom Sport, fostul şef al FRF, Mircea Sandu, a oferit noi detalii despre meciurile de la Campionatul European din 2020 ce se vor disputa la Bucureşti, dar şi informaţii în legătură cu colaborarea dintre Gică Popescu şi premierul Mihai Tudose.

"Aş fi fost onorat să fiu contactat pentru a duce mai departe ce am început, cu Prunea, cu Mihalache, cu Lupescu, cu Bela Kassai, cu Paul Zaharia, încă din anii 2008-2009.



Odată cu acţiunea de demolare a stadionului 23 August, scopul nostru a fost de a aduce competiţii mari în România. De ce?

Pentru a dezvolta infrastructura trebuie să te loveşti de un eveniment de amploare, cel puţin de nivel european. În acest sens am militat pentru construirea unui nou stadion. Acest lucru a avut şi finalitate, având înţelegerea primarului Videanu şi mai apoi a lui Sorin Oprescu. Am organizat o finală de cupă europeană, care ulterior a fost foarte apreciată.

În momentul în care noi am terminat cu finala Europa League, aveam deja în plan să înscriem România pentru Campionatul European, pentru că astfel se poate dezvolta infrastructura generală.

Iată că am reuşit să fim co-organizatori la această competiţie. A fost o muncă titanică depusă de noi, cei din federaţie. Au contat imens relaţiile pe care eu, Lupescu, Prunea le aveam în cadrul Uniunii Europene, a contat şi faptul că eu eram în Comitetul Executiv.

Amatorii ăştia de la federaţie, de astăzi... Auziţi unde i-a dus gândul. Când s-a decis, la Geneva, în septembrie 2014... Veneau să mă roage să susţin candidatura României pentru acest Campionat European. Vă daţi seama cum gândesc aceşti amatori, aceşti indivizi. Adică după ce ne-am luptat ani de zile să aducem acest turneu final în România, ei se rugau să nu cumva să nu votez împotriva României doar că erau ei în federaţie. Să vă daţi seama cum gândesc..."
, a declarat Mircea Sandu la Telekom Sport.

Afla mai multe despre: mircea sandufrfeuro 2020burleanu 

viewscnt
Articole similare