Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Echipa feminină a Spaniei a prezentat scuze pentru un video în care jucătoare încearcă să facă haka şi se amuză. Sportivele au fost acuzate de lipsă de respect

VIDEO | Echipa feminină a Spaniei a prezentat scuze pentru un video în care jucătoare încearcă să facă haka şi se amuză. Sportivele au fost acuzate de lipsă de respect
Comentarii

Căpitanul echipei Spaniei, Ivana Andres, a prezentat scuze, luni, după ce o înregistrare video în care colegele sale de echipă se amuzau în timp ce încercau să facă haka a stârnit indignare în Noua Zeelandă, înainte de Cupa Mondială feminină, informează Reuters.

Jucătoarele au fost acuzate de lipsă de respect faţă de cultura maori.

Andres a prezentat scuze tribului local Rangitane la o ceremonie tradiţională de primire a oaspeţilor.

"Suntem doar de câteva zile în Aotearoa Noua Zeelandă şi mai avem multe de învăţat despre această cultură", a spus ea în spaniolă, presa locală oferind o traducere.

Fundaşul central al echipei Real Madrid a cerut "iertare pentru greşeli".  Ea i-a oferit tribului un tricou al Spaniei.

Un purtător de cuvânt al Rangitane a declarat reporterilor că ceea ce s-a întâmplat la ceremonie "a fost un deznodământ foarte bun".

"Cuvintele lor au venit din inimă şi a existat o recunoaştere a faptului că au înţeles că haka este ceva foarte preţios, nu doar pentru Maori, ci pentru toată Aotearoa".

Spania joacă meciurile din Grupa C a CM în Noua Zeelandă, deschizându-şi campania vineri, când va întâlni Costa Rica la Wellington, înainte de a înfrunta Zambia şi Japonia.

Afla mai multe despre: echipa feminina spaniahaka 

viewscnt
Articole similare