Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO EXCLUSIV | Dezvăluiri în premieră făcute de Cristi Balaj. Cum încercau Borcea şi Becali să-l influenţeze

VIDEO EXCLUSIV | Dezvăluiri în premieră făcute de Cristi Balaj. Cum încercau Borcea şi Becali să-l influenţeze

Fotbal intern

Comentarii

Într-o perioadă în care se vorbeşte tot mai mult despre aducerea arbitrilor străini la meciurile din Liga 1, Cristian Balaj a încercat să explice, în cadrul emisiunii Sport Report, de ce patronii români insistă pentru arbitri din alte campionate.

Fostul arbitru internaţional a povestit câteva întâmplări de pe vremea când era încă în activitate.

”Să spunem lucrurilor pe nume. Mă certam cu Borcea când arbitram Dinamo, mă certam cu Steaua când arbitrat Steaua. Am descoperit de fapt, peste ani, că Borcea cu Becali erau într-o relaţie foarte bună şi ajungeam să înţeleg de ce am ajuns să am cele mai multe Steaua - Dinamo. De ce? Pentru că ei se înţelegeau şi ziceau 'domnule ia-l pe Balaj' pentru că ştia că Becali nu se apropie de el, Becali era de acord să arbitreze Balaj pentru că ştia că nici Borcea nu se putea apropia de el.

La un moment dat, după... tot arbitrând mai şi greşeşti împotriva unuia sau altuia, şi cream o stare... nu mai eram acceptat, o anumită stare de suspiciune, că aveau şi ei suspiciunile lor, părerile şi opiniile lor. Ştiind că sunt şi ”nebun”, că am şi eu nebunile mele, la mine orice poţi să discuţi, dar să nu-mi ceri favoruri. La mine când îmi cere unul un favor şi să primească un avantaj în detrimentul altei echipe, eu ştiind cât am muncit şi cât am făcut ca jucător şi veneau alţii şi-şi băteau joc de mine, deci la mine eu înebunesc.

Nu întâmplător la un meci am luat A4 pentru că mi-a spus un observator să ţin cu o echipă şi n-am dat două penalty-uri pentru echipa aia cu care a zis să ţin, a pierdut şi i-am spus că poate să-mi dea şi doi că nu mă interesează. 

Ulterior, văzând că nu se pot apropia de arbitri români, printre care poate şi de mine, au cerut arbitri străini. Ca să aud peste ani de zile că de fapt ei ştiau de unde vin arbitrii, ştiau cum să ajungă la ei, iar arbitrii respectivi au şi greşit. De fapt ei voiau arbitri străini pentru că ştiau că la ei puteau să ajungă”, a declarat Cristian Balaj la Telekom Sport.

Afla mai multe despre: liga 1cristi balajarbitraje,  

viewscnt
Articole similare