Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO EXCLUSIV | Reportaj la Călăraşi: oraşul sărac care visează la Europa. Căruţe pe bulevard şi toalete în curte, dar speranţe mari la fotbal

VIDEO EXCLUSIV | Reportaj la Călăraşi: oraşul sărac care visează la Europa. Căruţe pe bulevard şi toalete în curte, dar speranţe mari la fotbal

Dunarea Calarasi

Comentarii

Până de curând, Dunărea Călăraşi era o echipă care se zbătea pentru supravieţuire în ligile inferioare. Din acest sezon, călărăşenii au început aventura în Liga 1 sub comanda lui Dan Alexa. Atât în divizia secundă, cât şi din momentul în care a ajuns pe prima scenă fotbalistică, echipa a fost şi este susţinută şi din fonduri publice.

În anii trecuţi, bugetul echipei era în mare parte asigurat din bani publici, însă odată cu promovarea din 2018 lucrurile s-au schimbat. Ponderea fondurilor publice a scăzut de la 90%, la 30%, restul bugetului pentru club fiind asigurat din fonduri private, cum ar fi drepturi tv, contracte de publicitate şi vânzări de bilete.

În prezent, elevii lui Dan Alexa au o medie a salariilor de 4000 de euro, iar locuitorii din Călăraşi susţin aceste salarii. La o privire mai atentă asupra oraşului se ridică multe semne de întrebare. Situat în sud estul României, pe partea dreapta a cursului braţului Borcea al Dunării, Călăraşiul este în principal cunoscut pentru industria alimentară, pentru cea de PAL melaminat, industria de hârtie şi prefabricate.

La recensământul din 2011 în municipiul Călăraşi locuiau puţin peste 65.000 de locuritori. Cu trecerea timpului însă, numărul locuitorilor a scăzut dramatic, şi în acelaşi timp, şi nivelul de trai. Însă investirea banilor publici într-un fotbal lipsit de performanţă a continuat. Şi asta chiar dacă suporterii echipei nu se calcă pe picioare la meciurile din Liga 1 şi nici nu ştiu mare lucru despre formaţia aflată sub comanda lui Dan Alexa. 

Afla mai multe despre: calarasireportaj,  

viewscnt
Articole similare