Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Imagini spectaculoase de la deschiderea JO de Iarnă. De cine se leagă speranţele României

VIDEO | Imagini spectaculoase de la deschiderea JO de Iarnă. De cine se leagă speranţele României
Comentarii

Aşteptarea a luat sfârşit pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Jocurile Olimpice de la PyeongChang si-au deschis azi oficial portile pentru cei aproape 3000 de sportivi care vor lupta pentru gloria olimpică.

Delegaţia României a fost printre primele care au intrat pe Stadionul Olimpic din Pyeonghang la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice. Ordinea a fost stabilită pe baza alfabetului corean. Biatlonistul Marius Petru Ungureanu a fost portdrapel.

Ţara noastră este reprezentată la PyeongChang de 28 de sportivi, care vor concura la 8 discipline. Cu o singură medalie în palmares, delegaţia noastră îşi pune speranţele în Raluca Strămăturaru, care a terminat pe locul 2 coborârea de antrenament de la sanie.

Strămăturaru confirmă perioada bună în care a fost în ultimele luni, locul 6 de la ediţia de Cupa Mondială cu ceva vreme în urmă: ”Trebuie foarte multă atenţie, nu seamănă nicio zi cu cealaltă, cu atât mai mult ziua de concurs. Dar e bine că intră în competiţie cu un moral ridicat şi cu incredere in ea”, a declarat Mihai Covaliu, preşedinte COSR.



Altfel, festivitatea de deschidere a fost una extrem de spectaculoasă. Sute de dansatori, cântăreţi şi actori au pus umărul la un adevărat show, demn de cele peste 12 miliarde de dolari cheltuite de sud-coreeni pentru organizarea Jocurilor. Doar momentul de final a costat o mică avere. S-au folosit 1200 de drone pentru o primă coborâre pe pârtia de schi.
Ceremonia s-a încheiat, evident, cu aprinderea torţei olimpice.
 

Afla mai multe despre: jocurile olimpice de iarnapyeongchang 

viewscnt
Articole similare