Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Klopp, salvat de cel mai scump fundaş din istoria fotbalului. Liverpool - Everton 2-1. Van Dijk a marcat la debut

VIDEO | Klopp, salvat de cel mai scump fundaş din istoria fotbalului. Liverpool - Everton 2-1. Van Dijk a marcat la debut

Campionate

Comentarii

Liverpool a reuşit să se califice în turul IV al Cupei Angliei după ce s-a impus cu 2-1 în faţa rivalei Everton. Van Dijk a debutat la Liverpool şi a fost jucătorul care a adus victoria, cu un gol marcat în minutul 84.

Sorţii au făcut ca Liverpool şi Everton să se întâlnească încă din turul III al Cupei Angliei. Prima repriză a fost dominată de multă încrâncenare şi Rooney a văzut galben încă din minutul 6, după o intrare foarte urâta la un adversar. Până la jumătatea primei reprize, ocaziile importante au fost o raritate. Însă Liverpool a primit o mână de ajutor din partea arbitrului.

În minutul 34, Lallana a căzut uşor în careu, dar suficient de convingător pentru arbitru. Milner a fost cel care a bătut lovitura de la 11 metri şi Liverpool a trecut în avantaj. Până la pauză, Everton s-a arătat incapabilă să egaleze.

În partea a doua, jocul s-a schimbat aproape în totalitate. Ocaziile foarte periculoase au început să apară într-un ritm mult mai susţinut, spre bucuria tribunelor. Aici Liverpool a avut un plus, dar jucătorii lui Jurgen Klopp n-au reuşit să înscrie. A făcut-o însă Everton, pe un contraatac spectaculos. În minutul 67, Sigurdsson a fost găsit la marginea careului, islandezul a tras lângă bară şi meciul s-a animat şi mai mult.

Liverpool a ratat mai multe ocazii, dar Klopp a fost salvat de cel mai scump fundaş din istoria fotbalului. În minutul 84, Van Dijk - jucător cumpărat de la Southampton pentru 75 de milioane de lire sterline - s-a plasat foarte bine la o centrare din corner, a pus capul şi a făcut 2-1. O victorie care o duce pe Liverpool în turul IV al Cupei Angliei.


ECHIPELE DE START:

LIVERPOOL: Karius - Gomez, Matip, Van Dijk, Robertson - Can, Milner - Mane, Lallana, Chamberlain - Firmino

EVERTON: Pickford - Kenny, Holgate, Jagielka, Martina - Schneiderlin, McCarthy - Sigurdsson, Rooney, Bolasie - Calvert Lewin


Min. 90+4 Fluier final, Liverpool merge în turul IV al Cupei Angliei.


Min. 84 GOL LIVERPOOL! Van Dijk, cel mai scump fundaş din istorie, a marcat la debut. A fost o centrare din corner, Pickford iese greşit, Van Dijk reia cu capul şi înscrie.


Min. 81 O nouă ocazie pentru Liverpool. Firmino trage frumos din voleu, dar mingea este deviată în aut.


Min. 67 GOL EVERTON! Sigurdsson egalează. A fost un contraatac superb al lui Everton, Sigurdsson a primit la 17 metri şi mijlocaşul islandez a tras frumos, plasa, pe jos, chiar lângă bară.


Min. 63 Van Dijk a fost aproape să înscrie la debut. Lovitura sa de cap a fost reţinută însă de Pickford


Min. 59 Robertson trage tare din unghi, la colţul scurt, Pickford este atent şi respinge. Derby-ul s-a animat


Min. 54 Ocazie foarte mare pentru Liverpool. Centrare din corner, la colţul lung, Gomez ratează însă execuţia cu capul


Min. 46 A început repriza a doua.


Min. 45+2 S-a terminat prima parte


Min. 41 Moment tensionat. Holgate îl împinge în tribune pe Firmino şi jucătorul lui Liverpool a sărit energic la adversar. Holgate s-a plâns arbitrului că a fost înjurat foarte urât, centralul partidei s-a sfătuit cu arbitrul de rezervă, însă până la urmă n-a scos niciun avertisment.


Min. 34 GOL LIVERPOOL! Milner a deschis scorul dintr-un penalty uşor acordat lui Liverpool. Lallana a ştiut să cadă în careu, în momentul în care un adversar a pus mâinile pe el


Min. 33 Mane îşi încearcă şutul, trage din afara careului, dar mingea le-a provocat emoţii doar spectatorilor aflaţi în peluză


Min. 25 Ocazie bună pentru Liverpool. Milner încearcă un şut plasat la colţul lung, însă nu prinde cadrul porţii


Min. 22 Meci foarte echilibrat, cu puţine ocazii la poartă. Se joacă mult în zona de mijloc şi fazele periculoase au lipsit până acum.


Min. 6 Rooney a avut o intrare foarte urâtă şi a primit cartonaş galben


Min. 1: A început meciul


Cel mai nebun meci din Cupa Angliei va fi pe Anfield, acolo unde Liverpool o va întâlni pe rivala din oraş, Everton. Ultimul duel dintre ele a fost în urmă cu mai puţin de o lună. A fost un 1-1 contestat de Jurgen Klopp şi de jucătorii săi, după ce rivalii au marcat în urma unei lovituri de la 11 metri considerată prea uşor acordată de central. Unul dintre fanii ”cormoranilor” a fost prins cu fumigene la partida din decembrie şi şi-a aflat pedepasa chiar înaintea partidei din Cupa Angliei. A permis interdicţie pe stadioane pentru următorii trei ani.

Meciul din această seară va fi al 230-lea duel între cele două tabere. Liverpool nu a pierdut în ultimele 16 partide, iar din octombrie anul trecut nu a fost învinsă de nicio echipă.

”Nu te ajută dacă eşti prea mare înaintea unui meci, pentru că, am mai spus, este normal să ai presiune, dar nu este bine să o simţi tot timpul”, a fost comentariul făcut de Jurgen Klopp despre partida din această seară.

Liverpool - Everton este pe Telekom Sport 1, de la 21:55. Cele mai importante faze video vor putea fi vizionate pe telekomsport.ro.

Afla mai multe despre: liverpoolevertoncupa angliei 

viewscnt
Articole similare