Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Noua senzaţie a hocheiului românesc a prins un transfer important: ”Am vrut să-mi îmbunătăţesc stilul de joc”

VIDEO | Noua senzaţie a hocheiului românesc a prins un transfer important: ”Am vrut să-mi îmbunătăţesc stilul de joc”

Hochei pe gheață

Comentarii

Portarul de hochei român Matei Moga (16 ani) a bifat un transfer important pentru cariera sa, dar şi pentru hocheiul românesc.

Chiar dacă are doar 16 ani, Matei Moga este internaţional U18 al României, iar în sezonul următor va evolua în Letonia, la un club afiliat celor de la Dinamo Riga.

Dinamo Riga este unul dintre cele mai puternice cluburi de hochei din Letonia. Sezonul trecut, Dinamo Riga a ajuns în faza semifinală a campionatului naţional.

  • Hocheiul pe gheaţă este cel mai îndrăgit sport în Letonia, naţionala masculină câştigând anul acesta medalia de bronza la Campionatul Mondial, prima grupa valorică, învingând în finala mică pe Statele Unite ale Americii.

Matei Moga, transfer important în Letonia

Matei Moga şi-a început cariera de portar de hochei la vârsta de 6 ani. Nu a dorit ca toţi ceilalţi să marcheze goluri, ci să le pareze cu orice chip.

A reuşit să facă pasul către hocheiul de performanţă la ACS Olimpia Ploieşti, acolo unde antrenorii îi prevăd un viitor foarte strălucit în acest sport.

Portarul reprezintă 60% dintr-o echipă. Trebuie să depui foarte mult efort ca portar. Echipamentul este destul de greu, trebuie să te obişnuieşti şi să fii destul de puternic.

Aşa este la hochei, mai îţi iei şi pucuri în cască. Doare pe moment, dar îţi revii.

(n.r. - despre transferul în Letonia) Mi-am dorit să-mi îmbunătăţesc stilul de joc”, a declarat Matei Moga, pentru Orange Sport.

Afla mai multe despre: matei mogadinamo riga 

viewscnt
Articole similare