Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Portretul lui Martin Ambros, omul care poate duce România spre medalii la Campionatul Mondial de handbal feminin

VIDEO | Portretul lui Martin Ambros, omul care poate duce România spre medalii la Campionatul Mondial de handbal feminin

CM Handbal

Comentarii

Campionatul Mondial de Handbal feminin se vede LIVE pe Telekom Sport. Competiţia se va disputa în Germania, între 1 şi 17 decembrie.

Bronzul obţinut în 2015, o surpriză pentru multi, i se datoreaza si primului antrenor strain din istoria nationalei României, suedezul Thomas Ryde.

Pentru Mondialul din Germania, reţeta antrenorului străin se păstrează prin aducerea spaniolului Martin Ambros, care negociase preluarea nationalei României chiar înainte de Ryde.

Spaniolul este antrenorul-fanion al echipei feminine din Gyor. Împreună au câştigat de trei ori Liga Campionilor, inclusiv ultima ediţie. Ambros are 49 de ani şi este născut în exoticele Insule Canare. S-a remarcat cu Itxaco, pe care a dus-o până în finala Ligii Campionilor, în care a învins chiar echipa din Gyor. Spaniolul are în palmares şi Cupa EHF, tot cu Itxaco.



Cu Ambros la conducere din 2016, naţionala României a fost la o victorie distanţă de calficarea în semifinalele Campionatului European de anul trecut şi puţini se îndoiesc de ambiţia celui care, pe când era jucător, a câştigat Liga Campionilor cu Portland San Antonio.
 
Cu naţionala României la ediţia din Germania, Martin Ambros este la primul lui Campionat Mondial, ca antrenor.


 

Afla mai multe despre: martin ambroscm handbal 

viewscnt
Articole similare