Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Primarul Craiovei a fost să vadă dezastrul de pe stadion. INCREDIBIL | Motivul pentru care iarba nu se prinde

VIDEO | Primarul Craiovei a fost să vadă dezastrul de pe stadion. INCREDIBIL | Motivul pentru care iarba nu se prinde
Comentarii

Mihail Genoiu, primarul Craiovei, a fost în vizită la stadion pentru a inspecta suprafaţa de joc. Gazonul a avut mari probleme în ultima perioadă, dar Genoiu susţine că problemele ar putea fi mult mai grave şi suprafaţa de joc ar putea fi înlocuită abia în primăvară.

Noul stadion din Craiova a costat peste 50 de milioane de euro, dar s-a făcut economie la investiţiile în suprafaţa de joc. Gazonul a avut probleme încă de la inaugurare şi în ultima perioadă acestea s-au agravat. În semn de protest, Alex Mitriţă a ridicat la finalul meciului cu Chiajna o brazdă uriaşă şi a trântit-o nervos.

Miercuri, primarul Craiovei a fost în inspecţie pentru a se lămuri dacă este ceva de făcut cu gazonul. Concluziile sunt însă îngrijorătoare. Iarba nu se prinde din cauza faptului că pânza freatică este prea sus, iar pompele care ar fi trebuit să elimine apa nu funcţionează:

”Am convocat azi şi CNI-ul (n.r. Compania Naţională de Investiţii) şi am solicitat şi constructorului să vină să lămurim a nu ştiu câtă oară problema gazonului de pe stadionul pe care ne aflăm. Să lămurim foarte clar că problemele pe care le are gazonul în niciun caz nu se datorează faptului că, în ultimele două săptămâni, a fost întreţinut de Primărie, care oricum a urmat caietul de sarcini şi fişa tehnică cu care a fost predat gazonul. Gazonul a avut în permanenţa probleme.

După fiecare meci, aproape, am făcut adresă către CNI şi am solicitat schimbarea gazonului. Au fost nişte probleme şi cred că sunt în continuare legate de pânză freatică, care trebuie să fie eliminată cu ajutorul unor pompe, dar care n-au funcţionat niciodată. N-au funcţionat din problema constructorului care le-a avut în funcţie şi în întreţinere în toată această perioadă. Am solicitat cred că a 10-a oară CNI şi constructorului să ia toate măsurile necesare pentru a schimba acest gazon. Între CNI şi constructor există o garanţie. În perioada de garanţie nu putem să intervenim”, a declarat Mihai Genoiu.

Edilul din Craiova susţine că este luată în calcul inclusiv montarea unei suprafeţe mixte, dar spune că acest lucru s-ar putea întâmpla abia la primăvară: ”Gazonul mixt este o soluţie [...] Sunt convins că analiza pe care o vor face constructorul şi CNI va duce la schimbarea lui. Presupun că schimbarea gazonului, din câte ştiu eu, nu se poate face decât în perioada de primăvară. Altfel, ajungem într-o situaţie...”

Afla mai multe despre: mihail genoiucs u craiovaliga 1gazonion oblemenco 

viewscnt
Articole similare