Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Tragedie în schi. Un campion francez şi-a pierdut viaţa în timpul antrenamentelor

VIDEO | Tragedie în schi. Un campion francez şi-a pierdut viaţa în timpul antrenamentelor

Alte sporturi

Comentarii

Francezul David Poisson (35 ani), medaliat cu bronz în proba de coborâre din cadrul Campionatelor Mondiale de schi alpin din 2013, a încetat din viaţă după o căzătură în timpul unui antrenament, în staţiunea canadiană Nakiska, a anunţat Federaţia franceză de schi (FFS). Acesta a murit pe loc, după ce a pierdut unul dintre schiuri şi a lovit un copac

"Când am ajuns la faţa locului, am preluat această persoană şi am constatat decesul acesteia", a explicat purtătorul de cuvânt al paramedicilor, Adam Loria.

Poisson a ieşit de pe pârtie către finalul traseului, a pierdut unul dintre schiuri şi a trecut prin plasa de securitate, înainte de a se lovi de un copac, a declarat pentru AFP un membru al staff-ului echipei de schi alpin a Italiei, care se antrenează de asemenea la Nakiska.

Pârtiile de la Nakiska, staţiune care a găzduit probele de schi alpin din cadrul Jocurilor Olimpice de la Calgary (1988), sunt trasate în pădure.

Numeroase echipe naţionale vin să se pregătească aici, de aproximativ 20 de ani, înaintea probelor de de viteză de la Lake Louise, staţiune aflată în apropiere şi care găzduieşte una dintre etapele Cupei Mondiale de schi alpin.

Moartea lui David Poisson s-a produs la 16 ani după cea a schioarei franceze Regine Cavagnoud, care a încetat din viaţă în urma leziunilor cerebrale grave pe care l-a suferit în timpul unui antrenament.

Campioană mondială la slalom super-uriaş, Cavagnoud a lovit un antrenor, în timpul unei sesiuni de pregătire pe un gheţar austriac, în data de 29 octombrie 2001, schioarea decedând două zile mai târziu, la spital.

Moartea accidentală a lui Poisson reaminteşte de pericolele curselor de coborâre, care se desfăşoară la viteze ameţitoare, chiar dacă securitatea pistelor a fost îmbunătăţită în ultimele două decenii, o preocupare constantă a organizatorilor şi a Federaţiei internaţionale de schi (FIS).

David Poisson şi partenerii săi din grupul de viteză al echipei Franţei se pregăteau de câteva zile la Nakiska, în vederea probelor de coborâre şi slalom super-uriaş de la Lake Louise (Canada), contând pentru Cupa Mondială de schi alpin, programate pe 25 şi 26 noiembrie.

Afla mai multe despre: schitragediedavid poissonmoartecoborarein timpul unui antrenament 

viewscnt
Articole similare