Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Zi istorică în Arabia Saudită. Premieră pe un stadion de fotbal: "Eu mereu stăteam la televizor, nu aveam voie să merg la meciuri"

VIDEO | Zi istorică în Arabia Saudită. Premieră pe un stadion de fotbal: "Eu mereu stăteam la televizor, nu aveam voie să merg la meciuri"
Comentarii

Pentru prima oară în istoria Arabiei Saudite, la meciul Al Ahli - Al Batin, în tribune s-au aflat şi femei, măsură care se încadrează în reformele autorizate de prinţul moştenitor Mohammed bin Salman, relatează arabnews.com.

Partida a început la ora locală 20:00, dar entuziasmul legat de momentul istoric era vizibil cu mult înainte de start.

“Acest eveniment arată că ne îndreptăm spre un viitor prosper. Sunt foarte mândră că sunt martoră a acestei schimbări imense”, a declarat Lamya Khaled Nasser, o femeie din Jeddah în vârstă de 32 de ani.

Noura Bakharji a declarat că era mereu invidioasă când fraţii ei se întorceau de la meciuri şi îi povesteau cât de frumos a fost. “Eu vedeam meciurile la televizor, iar fraţii mei erau la stadion. M-am întrebat de multe ori: ‘De ce nu pot merge?’ Astăzi situaţia s-a schimbat. Este o zi a bucuriei”, a spus Bakharji.

Guvernul saudit a anunţat, zilele trecute, că la meciuri de fotbal vor putea asista femei, pe stadioanele din Riad, Jeddah şi Dammam.

După meciul de vineri, femeile vor putea fi prezente şi la partidele Al-Hilal - Al-Ittihad (13 ianuarie) şi Al-Ittifaq - Al-Faisali (18 ianuarie).

Această măsură se înscrie în cadrul reformelor autorizate de prinţul moştenitor Mohammed bin Salman, care a permis şi femeilor să conducă începând din iunie, dar a decis şi redeschiderea cinematografelor în martie.

 

Afla mai multe despre: arabia sauditaal ittihadal hilaljeddah 

viewscnt
Articole similare