Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Viorel Moldovan a vorbit despre partida României cu Germania! ”Nu cred că vom lua multe goluri!”

Viorel Moldovan a vorbit despre partida României cu Germania! ”Nu cred că vom lua multe goluri!”
Comentarii

România va juca, în deplasare, contra Germaniei, vineri, de la 21:45.

Aceasta este a şaptea partidă a tricolorilor, din grupa J, pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2022. Moldovan este ultimul jucător român care a reuşit să marcheze împotriva Germaniei, la EURO 2000. El îşi aminteşte cu plăcere de acea partidă şi a vorbit despre meciul pe care urmează să îl joace baieţii lui Rădoi. 

”Nu cred că vom lua multe goluri!”

”Îmi amintesc golul. A fost la Campionatul European din 2000, în Olanda. Am făcut un egal atunci. Golul a venit după o pasă a lui Adrian Ilie. Va fi un meci complicat cu Germania la Hamburg.

M-aş bucura ca, după meciul de vineri, să nu mai am acest titlu, să nu mai fiu ultimul «tricolor» care a marcat împotriva Germaniei. Vreau să văd o echipă a României organizată, solidară, cu dorinţă şi motivaţie să obţină un rezultat pozitiv, chiar dacă avem în faţă Germania. 

În 2000, nemţii erau obosiţi. Era un final de ciclu şi la ei. După ce au terminat atunci pe ultimul loc şi au fost eliminaţi într-un mod ruşinos, s-au schimbat foarte multe. Practic, atunci a avut loc o reformă extraordinară a Federaţiei Germane de Fotbal şi au schimbat filosofia, liniile şi cam tot. Atunci erau jucători pe final de carieră, cu o motivaţie scăzută. După eliminarea din 2000, a fost momentul zero pentru fotbalul german”, a spus Viorel Moldovan, pentru Fanatik. 

De asemenea, Moldovan a făcut şi o scurtă analiză a meciului pe care România urmează să îl joace cu Germania. 

”Din punctul meu de vedere, va fi un bonus dacă vom obţine un rezultat pozitiv, pentru că bătălia noi o dăm cu Armenia şi Macedonia. Până la urmă, important este să câştigăm jocul cu Armenia. Cred că vom câştiga.

Dacă vor reuşi un rezultat pozitiv împotriva Germaniei, cu atât mai bine. Ar fi un bonus pe care trebuie să-l apreciem, care ne va ajuta fără îndoială în configurarea clasamentului.

Important este să câştigăm meciurile cu adversarele noastre directe pentru ocuparea locului 2. E clar că Germania s-a schimbat foarte mult odată cu venirea lui Flick. Au de unde alege, au jucători de calitate.

Din câte am observat, toţi jucătorii importanţi au fost convocaţi. E clar că pornesc favoriţi de departe, dar în fotbal nu se ştie niciodată. Aşa cum Macedonia a reuşit să câştige. Într-adevăr, într-o perioadă mai complicată pentru Germania, era Low. Până la urmă, obiectivul nostru consider că va fi meciul cu Armenia. Tot ce se va obţine în plus de la jocul cu Germania, punct sau puncte, sunt binevenite şi e clar că ne vor da moral şi încredere.

Nu cred că vom lua multe goluri. Chiar dacă avem şi noi anumite probleme, ultimele jocuri dau o anumită încredere, din punct de vedere al organizării defensive. E clar că şi adversarii au fost alţii”, a mai spus Moldovan. 

Afla mai multe despre: românia-germania-viorel moldovan 

viewscnt
Articole similare