Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Franţa câştigă titlul mondial după o aşteptare de 14 ani! A învins marea favorită Norvegia în finală, scor 23-21

VIDEO | Franţa câştigă titlul mondial după o aşteptare de 14 ani! A învins marea favorită Norvegia în finală, scor 23-21galerie foto

CM Handbal

Comentarii

În direct la Telekom Sport 2, naţionala Franţei a câştigat titlul mondial la handbal feminin, învingând favorita Norvegia în marea finală, scor 23-21. Apărarea franţuzoaicelor a funcţionat perfect, iar portarii Leynaud şi Darleaux au făcut minuni.

Înfrângerea Norvegiei este o mare surpriză chiar şi pentru casele de pariuri, care le cotau pe nordice cu 1.20 la victorie înaintea partidei.

Cele două echipe s-au confruntat pentru a treia oară în istorie în finala unui Campionat Mondial, Norvegia câştigând precedentele dispute, din 1999 şi 2011.

Franţa a disputat a cincea finală mondială din istoria sa şi a treia cu Norvegia, câştigând titlul mondial o singură dată până acum, în 2003. Pentru Franţa este doar a doua medalie de aur la marile competiţii, celelalte fiind argint la JO, tot argint de trei ori la CM şi trei medalii de bronz la CE.

În lotul Franţei regăsim şi două jucătoare de la CSM Bucureşti: Gnonsiane Niombla şi Camille Ayglon.

NORVEGIA - FRANŢA 21-23

Min. 60 - Final de meci!

Min. 58 - Pineau înscrie un gol vital!

Min. 54 - Tensiune uriaşă. Au mai rămas doar şase minute din marea finală

Min. 53 - Timeout Norvegia! Nu s-a mai marcat de ceva vreme...

Min. 46 - Darleaux intră în poarta Franţei în locul lui Leynaud şi parează o lovitură de la 7 metri!

Min. 42 - Goool Norvegia! Oftedal aduce egalarea

Min. 36 - Franţa marchează din nou

Min. 32 - Nora Mork ratează iar de la 7 metri

Min. 31 - A început repriza secundă

Min. 30 - Se termină prima repriză

Min. 28 - Norvegiencele pur şi simplu nu o pot învinge pe Leynaud

Min. 24 - Franţa trece la conducere

Min. 18 - Gol superb înscris şi de franţuzoaice

Min. 13 - Super gol marcat de Nora Mork! Norvegia se duce la 3 goluri în faţă!

Min. 9 - Paradă superbă a lui Leynaud, urmată de un gol pe contraatac pentru franţuzoaice

Min. 4 - Primul gol şi pentru Nora Mork în acest ultim act

Min. 2 - Franţuzoaicele înscriu primul gol al finalei!

Min. 1 - A început meciul

Imnurile celor două naţionale au fost intonate, iar acum suntem gata de start


UPDATE 17:00 Olanda a cucerit medaliile de bronz la Campionatul Mondial de handbal feminin din Germania, după ce a trecut de Suedia în finala mică, scor 24-21. A fost un meci spectaculos, în care batavele au părut la un moment dat scăpate în câştigătoare, însă finalul a fost unul incendiar.

Olanda a condus la un moment dat cu 7 goluri (16-9), dar Suedia a revenit incredibil. Elevele lui Henrik Signell au înscris nouă goluri fără să primească vreo replică din partea adversarelor, iar tabela arăta 18-16 pentru Suedia.

A fost însă momentul în care trupa lui Helle Thomsen s-a trezit, şi a încheiat meciul în forţă. S-a terminat 24-21 pentru Olanda, care cucereşte astfel a doua medalie consecutivă la un Campionat Mondial, după argintul din 2015.

Şi pentru Suedia performanţa de la CM rămâne una istorică, în condiţiile în care nordicele nu trecuseră niciodată de faza sferturilor de finală.

Naţionala României a încheiat Campionatul Mondial pe locul 10, după ce a fost eliminată în optimile de finală ale competiţiei, luni, de reprezentativa Cehiei (27-28).

Naţionala României s-a calificat în optimi de pe primul loc al grupei A, după următoarele rezultate: 29-17 cu Paraguay, 31-28 cu Slovenia, 19-17 cu Spania, 27-24 cu Angola şi 17-26 cu Franţa. Cu un bilanţ de patru victorii şi două înfrângeri, România a încheiat CM din Germania în optimi.

Tricolorele s-au calificat, în iunie, după o dublă cu Austria, pentru a 23-a oară consecutiv la Campionatul Mondial, fiind singura echipă din lume care a bifat toate ediţiile. Obiectivul echipei României, anunţat de FR Handbal - clasarea pe unul din locurile 1-8 – a fost ratat însă după eliminarea în optimile de finală.

La ediţia din 2015 a CM, România a obţinut medalia de bronz, având în palmares şi argint mondial în 2005.

Campioana mondială en-titre este Norvegia, care a mai cucerit medalia de aur în 1999 şi 2011.

 

Cum au ajuns cele două echipe la Campionatul Mondial de handbal feminin din Germania:

Calificările europene pentru Campionatul Mondial de Handbal Feminin din 2017, care se va încheia duminică (17/12/2017) cu finala dintre Norvegia şi Franţa, au avut loc în două tururi. Germania, gazda din 2017, precum şi deţinătoarea titlului din 2015, Norvegia, s-au calificat automat la campionatul mondial. În primul tur de calificare, 15 echipe care nu au participat la Campionatul European de Handbal Feminin din 2016 au fost distribuite în patru grupe. Echipele clasate pe primele două locuri în grupele 1-3 şi câştigătoarea grupei a 4-a, împreună cu cele 14 echipe care au participat la campionatul european, au jucat meciuri de baraj pentru a decide restul de nouă echipe care să se califice la campionatul mondial.

Parcursul celor două finaliste la Campionatul Mondial de handbal feminin organizat în Germania:

Prima finalistă, Norvegia, a încheiat pe locul secund în Grupa B, după ce a pierdut surprinzător în faţa Suedie. Nici Franţa nu a reuşit să-şi câştige grupa, jucătoarele din hexagon încheind de asemenea pe poziţia secundă în grupă, în spatele României. 

În optimile de finală Norvegia s-a dezlănţuit şi a început să practice acel joc care ne-a amintit de Norvegia, câştigătoarea titlului mondial din 2015. Franţa şi-a respectat statul de favorită în meciul cu Ungaria, trecând de aceasta cu 29-26.

Norvegia s-a calificat în sferturile de finală după ce a zdrobit una dintre principalele favorite la câştigarea CM, campioana olimpică, Rusia, scor 34-17, în timp ce Franţa a trecut de Muntenegru, cu 25-22.

În prima semifinală Norvegia a învins reprezentativa Olandei, cu scorul de 32-23 (17-10), iar Franţa a trecut de Suedia, cu 24-22 (11-12), în cea de-a doua.

Olivier Krumbholz, tehnicianul care i-a adus primul titlu mondial Franţei (2003), îşi poate pune iarăşi amprenta asupra istoriei echipei. După ce a fost readus pe banca Franţei, Krumbholz a reuşit să câştige argintul la JO 2016, bronzul la CE 2016, iar acum echipa sa va disputa finală de Campionat Mondial (ceea ce-i asigură o nouă medalie)!

Norvegia vine parcă dintr-o altă galaxie! După faza grupelor, nordicele au zdrobit fiecare adversar care le-a ieşit în cale, iar palmaresul de la turneele finale le transformă în favorite certe.

Franţa şi Norvegia s-au mai întâlnit în două finale de Campionat Mondial. Ambele confruntări au fost câştigate de Norvegia: 24-25 după prelungiri în 1999 şi 24-32 în 2011.

Finala Campionatului Mondial dintre Norvegia şi Franţa va putea fi urmărită în direct la Telekom Sport 2, duminică, de la ora 18:30, iar cele mai importante faze le veţi putea revedea pe telekomsport.ro.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: campionatul mondialcm handbal,  

viewscnt
Articole similare