Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

1 mai rămâne un reper trist pentru iubitorii de Formula 1, după ce în 1994 Ayrton Senna avea să participe la ultima sa cursă!

1 mai rămâne un reper trist pentru iubitorii de Formula 1, după ce în 1994 Ayrton Senna avea să participe la ultima sa cursă!

Formula 1

Comentarii

În urmă cu 25 de ani, legendarul pilot lua startul la Marele Premiu din San Marino, cursă pe care nu avea s-o mai încheie în viaţă. O ieşire din decor la viteza de 300 de kilometri pe oră i-a fost fatală.

Cursa de la Imola, cea mai neagră din întreaga istorie a Campionatului Mondial de Formula 1. În timpul calificărilor de vineri Rubens Barrichello are parte de un accident foarte serios, dar brazilianul scapă cu viaţă. Apoi, după numai o zi, Roland Ratzenberger suferă un accident fatal. Vizibil marcat de aceste două evenimente, pe Rubens Barrichello îl considera urmaşul său, Senna stătea în expectativă, neştiind dacă să concureze sau nu. Îi telefonează lui Alain Prost, cei doi se împăcaseră între timp, şi îi spune că îi este frică să concureze, dar francezul îl convinge să o facă. 

Până la urmă decide să concureze, la urma urmei avea neapărată nevoie de victorie pentru că Michael Schumacher avea deja 20 puncte, iar el nici unul, iar în cazul în care va câştiga avea deja pregătit steagul Austriei pe care dorea să îl fluture în vânt în memoria lui Roland Ratzenberger.

 A plecat în cursă ca din puşcă, instalându-se la conducerea cursei, neştiind că seria evenimentelor negre va continua. Pe grilă Benetton-ul lui JJ Letho refuză să pornească, iar finlandezul este lovit puternic din spate de Pedro Lamy, astfel că era necesară neutralizarea cursei.

După cinci tururi în spatele Safety car-ului, cursa se reia, însă în turul şapte maşina lui Senna refuză să mai poată fi controlată în virajul Tamburello, ieşind în decor, izbindu-se de zidul de beton la o viteză de 218 km/h. Cu doar două secunde înainte de impact viteza era de 312 km/h.În urma impactului Ayrton Senna a suferit severe răni ale creierului.

Ajuns imediat la faţa locului Profesorul Sid Watkins era conştient de acest fapt, toate încercările sale de a-l revitaliza fiind sortite eşecului. Senna este transportat cu elicopterul la spitalul din Bologna unde medicii au constatat decesul în jurul orei 18:40, ora locală.Decesul său a fost cauzat de o bucată de suspensie care s-a desprins în momentul impactului şi l-a lovit chiar deasupra ochiului drept, casca sa nerezistând.

Afla mai multe despre: ayrton senna 

viewscnt
Articole similare