Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

10 amintiri pe care suporterii stelişti sunt forţaţi să le şteargă. Ce pierd fanii roş-albaştrilor prin decizia Tribunalului Bucureşti

10 amintiri pe care suporterii stelişti sunt forţaţi să le şteargă. Ce pierd fanii roş-albaştrilor prin decizia Tribunalului Bucureştigalerie foto

FCSB

Comentarii

Procesul în constatare pornit de Florin Talpan a fost câştigat de CSA Steaua. Suporterul Stelist a pierdut în acest moment câţiva ani şi câteva cifre incredibile.

Suporterii CSA Steaua au toate motivele să jubileze. În principal, pentru că ei au susţinut mereu ceea ce Tribunalul Bucureşti a anunţat în urmă cu câteva zile: palmaresul aparţine CSA Steaua! Sau, pe scurt: FCSB nu e Steaua!

Pe de altă parte, suporterii care nu s-au alăturat echipei din liga a patra au pierdut în urma deciziei de zilele trecute cel mai mult. Ei sunt fanii care din 2004 au suferit, s-au bucurat, au plâns ori s-au enervat atunci când ceea ce credeau că înseamnă "Steaua Bucureşti" avea meci în Liga 1 sau Europa. Fani care probabil o vreme, vor mai stă alături de FCSB, în ciuda faptului că mulţi dintre ei sunt conştienţi de faptul că Becali a favorizat victoriile din instanţa ale lui Colonelului Talpan, a indepartat marea masă a  suporterilor şi a izgonit opinia publică favorabilă.

Verdictul dat zilele trecute îi afectează cel mai mult pe cei care au încurajat Steaua din 2003 încoace şi au crezut că e Steaua.

Si totuşi, ce se întâmplă cu amintirile?

Colonelul Florin Talpan, juristul CSA Steaua Bucurest a cerut în 2018 să fie recunoscut dreptul CSA Steaua asupra palmaresului pe care l-a înregistrat clubul roş-albastru între 1947 şi 2003, până la transferul către societatea lui Becali.

Acum, Tribunalul Bucureşti i-a dat câştig de cauza şi a confirmat că CSA este moştenitoarea echipei vechi. Sigur, George Becali poate contesta decizia la Curtea de Apel, dar până atunci, lucrurile sunt destul de clare în acest moment şi nasc o uriaşă întrebare: din 2003 până în prezent, amintirile suporterului stelist dispar?

Ce a câştigat de fapt CSA Steaua la Tribunal

CSA are istoria de până în 2003, până la transferul echipei de fotbal către societatea lui Gigi Becali. Asta înseamnă că formaţia lui Gigi Becali a rămas nu doar fără Cupa Campionilor Europeni câştigată în 1986, dar şi fără Supercupa Europei cucerită un an mai târziu.

Totodată, CSA Steaua este acum echipa care a jucat o altă finală de Cupa Campionilor în 1989, dar şi formaţia care a cucerit 21 de titluri de campioană a României de-a lungul timpului. La toate acestea se mai adaugă alte 20 de Cupe ale României şi 4 Supercupe ale României. Un palmares de invidiat, de care Becali "fuge" declarativ mărturisind că pentru el, nu contează. Dar din 2003 încoace, toţi cei care au trăit momentele importante ale formaţiei patronate de Gigi Becali au aflat că de fapt nu Steaua a fost cea care i-a făcut să fie bucuroşi, trişti, mândri sau supăraţi.

10 lucruri pe care instanţa a decis că fanii Stelei trebuie să le uite. Ce pierde suporterul Stelei prin decizia Tribunalului Bucureşti

1. FCSB în era Becali este SINGURA echipă din România care a jucat în ultimii 30 de ani o semifinală de Cupa Europeană. Pare aproape incredibil, dar sub comanda lui Olăroiu, FCSB (”Steaua” pe atunci) a jucat în semifinalele Cupei UEFA şi a fost la un pas de finală! Lacrimile de tristeţe ale fanilor Stelei care au trăit dezastrul de la Middlesborough au fost "şterse" de instanţa din România. Conform verdictului dat, acea seminfinală care a produs dezastru în inimile fanilor roş-albaştrilor nu există! Nici lacrimile de bucurie bazate pe eliminarea marii rivale din Giuleşti nu mai există! Cel puţin, nu pentru suporterii care credeau că susţin STEAUA BUCUREŞTI la acea vreme.

2. Cel mai frumos meci nejucat aşa cum l-a numit presă, nu mai există! Cel puţin, nu pentru suporterul stelist. Pe 10 martie 2005, aproape 30 de mii de fani ai Stelei au aşteptat îngheţaţi fluierul de start al meciului STEAUA - Villareal din optimile Cupei UEFA. Nimeni n-a plecat acasă! Ba chiar, deşi afară era un frig infernal, fanii s-au dezbrăcat şi au început să cânte. Zeci de minute pe Ghencea s-a auzit "STEAUA BUCUREŞTI". Pe o ninsoare incredibilă, fanii roş-albaştrilor şi-au arătat susţinerea şi pasiunea pentru Steaua. Instanţa a decis că acel moment nu mai există în istoria roş-albaştrilor. El aparţine echipei FCSB, club privat condus de Becali.

3. Tot prin decizia instanţei, Steaua Bucureşti nu mai este echipa din România cu cele mai multe calificări în primăvară europeană. Acest detaliu aparţine acum clubului FCSB, deţinut de Becali. Pentru suporterul Stelei, această mândrie extraordinară în faţa rivalilor, pică.

4. Suporterul Stelei care şi-a venerat în ultimii ani jucătorii trebuie să ştie că prin verdictul dat zilele trecute, Alexandru Chipciu spre exemplu nu a jucat niciodată pentru Steaua. Vlad ChiricheşDorin Goian sau Nicolae Dică se află în aceeaşi situaţie. Teoretic, legendarii Ilie Dumitrescu, Marius Lăcătuş sau Gheorghe Hagi nu au antrenat Steaua Bucureşti în cariera lor

5. Suporterul Stelei nu a trăit seara magică în care Zenga şi ai săi eu eliminat Valencia. Nici eliminarea de vis a Ajaxului la Bucureşti, după 0-2 în tur. A crezut că o trăieşte, pentru că 50.000 de fani i-au încurajat pe Tătăruşanu, Râpă, Gardoş, Chiricheş, Latovlevici, Tatu, Prepeliţă, Tănase,  Ad. Popa, Rusescu, Chipciu, Stanca, Szukala, Filip, Pîrvulescu, M. Costea, Nikolic, Adi Rocha şi Laurenţiu Reghecampf. Adică pe "Steaua" de la acea vreme. De fapt, cei care au învins Ajax au fost cei de la FCSB.

6. Pe 7 martie 2013, fotbalul românesc şi suporterul stelist a crezut că Steaua Bucureşti a învins Chelsea, adică deţinătoarea trofeului UEFA Champions League la Bucureşti. Suporterii Stelei au pierdut şi acea amintire. La fel şi victoriile europene cu Beşiktaş (2-1), Valencia (2-0), Heernveen (3-1), Dinamo Kiev (4-1), Lens (4-0), Maccabi (4-2) sau Lazio Roma (1-0). Ele se datorează FCSB-ului.

7. Două dintre cele trei titluri câştigate în carieră sa de Mihai Neşu au fost obţinute în tricoul FCSB! În 2003 Neşu juca deja la Steaua, deci a apucat să evolueze pentru echipa armatei, după ce în urmă cu doi ani fusese cumpărat cu 6.000 de dolari. Şi-a făcut debutul în aprilie 2002, dar a început să joace frecvent din un an mai târziu. Dar, din acel an vorbim deja de FCSB.  De altfel, când a debutat în tricoul echipei naţionale nu a făcut-o în calitate de jucător al Stelei ci în calitate de jucător al FCSB-ului.

8. 248 de meciuri a jucat Mirel Rădoi pentru Steaua. Aşa ştie suporterul stelist. În realitate, atât fanul roş-albastru, cât şi Mirel Rădoi trebuie să ştie că unul dintre simbolurile clubului din anii 2000 a jucat doar puţin peste 80 de meciuri la Steaua. Restul de 165 le-a disputat în tricoul FCSB. Pentru Steaua el a marcat doar 4 goluri

9. Steaua n-a jucat niciodată cu Real Madrid! 17 octombrie 2006 şi 1 noiembrie 2006 sunt datele la care FCSB a înfruntat marele Real Madrid, clubul secolului XX. Este o altă amintire de care suporterii Stelei nu se mai pot bucura de aici încolo.

10. Fanii Stelei au sărbătorit (degeaba) 5 titluri de campioni ai României după desprinderea de CSA Steaua. Actuala FCSB s-a impus în sezoanele 2004-2005, 2005-2006, 2012-2013, 2013-2014 şi 2014-2015.

Disputele interne se vor soluţiona într-un fel sau altul. Una dintre părţi va câştiga în cele din urmă războiul CSA - Gigi Becali. Dar, pare destul de clar, că slăbită de conformism, aroganţă şi ignoranţa celor care decis asupra destinului echipei lor, speranţa suporterului stelist pierde teren. Fără adevăr, dezbatere şi valori, degradarea lumii steliste poate deveni ireversibilă. 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: fcsbsteaua 

viewscnt
Articole similare