Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"11-le" jucătorilor români din Liga 1, neconvocaţi de Cosmin Contra pentru dubla cu Suedia şi Spania. FCSB are doi reprezentanţi

"11-le" jucătorilor români din Liga 1, neconvocaţi de Cosmin Contra pentru dubla cu Suedia şi Spania. FCSB are doi reprezentanţi

Fotbal

Comentarii

Selecţionerul naţionalei de fotbal a României, Cosmin Contra, a anunţat lotul de jucători pe care se va baza în dubla cu Suedia şi Spania, decisivă pentru calificarea la Campionatul European din 2020. Dintre cei 25 de jucători, nouă provin din Liga 1. Telekom Sport a întocmit "primul 11" al jucătorilor români din Liga 1 care ar fi putut reprezenta o soluţie pentru Contra, prin forma arătată în acest început de sezon.

Selecţionerul Cosmin Contra este consecvent şi nu produce foarte multe modificări de lot, de la acţiune la acţiuni. Fostul fundaş dreapta se bazează pe coeziunea grupului, cu cât stau mai mult împreună, cu atât se vor lega mai bine relaţiile de joc. O filozofie mai des întâlnită la echipele de club, decât la echipele naţionale. Însă, atunci când nu dispui de jucători  care îţi pot face diferenţa, aşa cum au marile naţiuni, trebuie să te bazezi pe forţa grupului.

Telekom Sport a întocmit "primul 11" al jucătorilor români care ar fi putut reprezenta o soluţie pentru Cosmin Contra, pentru această dublă, prin pricina formei bune pe care aceştia o traversează la echipele de club. Din ecuaţie au excluşi jucătorii sub 21 de ani, cei care sunt în vederile selecţionerului de tineret, Mirel Rădoi:

 

PRIMUL "11"

 

Portar - Cătălin Căbuz (23 de ani, FC Viitorul, 800.000 de euro) - este cel mai bun jucător al lui Gheorghe Hagi din ultimele etape. Chiar dacă Viitorul a început să calce strâmb, cu o singură victorie în patru etape, Căbuz este cel mai constant jucător al constănţenilor. În ultima etapă, Cătălin Căbuz a apărat celor de la Hermannstadt o lovitură de pedeapsă. Fostul internaţional de tineret are şanse mari ca în viitor să facă saltul către echipa de seniori a României. Cei trei portari chemaţi de Contra la lot au toţi peste 30 de ani: Florin Niţă (Sparta Praga, 32 de ani), Silviu Lung Jr (Kayserispor, 30 de ani), Ciprian Tătăruşanu (Lyon, 33 de ani). 13 meciuri titular din 16.

 

Fundaş dreapta - Valentin Creţu (30 de ani, FCSB, 550.000 de euro) - naţionala României se află într-o lipsă acută de fundaşi dreapta în formă. Au apus vremurile în care Dan Petrescu sau Cosmin Contra marşau flancul drept al apărării tricolore. În acest moment, ne bazăm pe o rezervă de la Lecce (Romario Benzar) şi un jucător din Serie B (Vasile Mogoş). FCSB este într-o creştere de formă vizibilă, iar prestaţiile lui Valentin Creţu sunt constant sigure. De asemenea, faptul că arată dispunere la efort, îl face pe Valentin Creţu să fie în vederile lui Cosmin Contra. Titular în 11 din cele 15 etape disputate de Gaz Metan+FCSB, cu trei pase de gol.

Fundaş stânga - Ionuţ Panţîru (23 de ani, FCSB, 500.000 de euro) - noua febleţe a lui Gigi Becali a cunoscut o ascensiune fantastică în ultimele şase luni. Contrar aşteptărilor, evoluţiile lui Panţîru au fost mai bine de la meci la meci, astfel că flancul stâng al apărării celor de la FCSB a devenit extrem de sigur. Au dispărut din discuţie variantele Marko Momcilovic, Alexandru Stan sau Aristidis Soiledis. Cei trei au fost accidentaţi, însă revenirea le va asigura statutul de rezerve. Titular în 14 din cele 15 etape disputate de Poli Iaşi+FCSB, cu două pase de gol.

Fundaş central - Gabriel Tamaş (36 de ani, Astra, 300.000 de euro) - atunci când este serios şi îşi doreşte cu adevărat, Gabriel Tamaş arată de ce era considerat un fundaş de talie mondială. Chiar şi la 36 de ani este centrul apărării celor de la Astra, formaţie care este pe locul 3 în Liga 1. Tamaş are nouă partide ca titular şi două autogoluri.

Fundaş central - Andrei Miron (25 de ani, Botoşani, 800.000 de euro) - este cel mai constant fundaş din ultimii ani, în Liga 1. În acest sezon, Miron face pereche cu Chindriş, fiind titular în 12 partide, în care a marcat două goluri. S-a zvonit, de-a lungul timpului, că pentru Miron s-au interesat formaţiile FCSB şi CFR Cluj.

 

Mijlocaş central - Alexandru Mateiu (29 de ani, U Craiova, 1.2 mil euro) - sub bagheta lui Victor Piţurcă, Mateiu îşi continuă seria evoluţiilor constant bune, fiind un element extrem de important la mijlocul terenului pentru olteni. A fost titular în 10 partide, are trei pase de gol, iar de două runde este accidentat.

Mijlocaş central - Mihai Bordeianu (27 de ani, CFR Cluj, 1.3 mil euro) - a fost convocat de Cosmin Contra la ultima acţiune a naţionalei, însă de data aceasta a fost "sărit". Bordeianu are cinci prezenţe în Liga 1 şi 12 în cupele europene (preliminarii Liga Campionilor şi Europa League, plus grupele Europa League). Un jucător cu o capacitate mare de efort, capabil să facă atât faza de construcţie, cât şi pe cea de "distrugere", fiind o caracteristică rară întâlnită în Liga 1.

Mijlocaş dreapta - Valentin Gheorghe (22 de ani, Astra, 650.000 de euro) - poate cel mai subapreciat jucător. Jucătorul celor de la Astra este unul dintre cei mai prolifici jucători de atac din Liga 1, în acest sezon, însă nu se bucură de atenţia cuvenită. Tehnica sa în regim de viteză este una rară în campionatul românesc. Gheorghe a fost titular în 15 din cele 16 etape disputate de către Astra, în care a reuşit, 7 goluri şi 2 pase de gol.

Mijlocaş stânga - Alexandru Păun (24 de ani, CFR Cluj, 1.3 mil. de euro) - a făcut parte din lotul naţionalei la ultima acţiune, însă de data aceasta nu a mai fost convocat. Are 11 meciuri pentru CFR Cluj în Liga 1, unde bifat şase goluri şi cinci pase de gol. Din păcate pentru el, nu a marcat în ultimele şapte runde.

 

Atacant - Gabriel Iancu (25 de ani, Viitorul, 800.000 de euro) - este una dintre surprizele plăcute ale Ligii 1.  Are opt goluri şi două pase de gol în 14 partide, iar mai multe personaje din fotbalul românesc l-au recomandat la echipa naţională, acolo unde atacanţii Florin Andone şi George Puşcaş nu traversează cea mai bună formă sportivă. Nu a fost să fie nici de această dată.

Atacant - Sergiu Buş (27 de ani, Gaz Metan, 750.000 de euro) - dorit de FCSB, Sergiu Buş are o medie de un gol la două runde - 7 goluri în 14 partide, dar şi două pase de gol, fiind unul dintre cei mai penetranţi atacanţi din Liga 1. Cosmin Contra a preferat să apeleze la Denis Alibec în dauna sa.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare