Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

15 milioane de euro pentru sport! A venit şi rândul atletismului să primească o mână de ajutor

15 milioane de euro pentru sport! A venit şi rândul atletismului să primească o mână de ajutor

Atletism

Comentarii

Federaţia Română de Atletism primeşte o mână de ajutor din partea Primăriei Sectorului 1 care doreşte să investească, în total, în sport o sumă de-a dreptul fabuloasă: 15 milioane de euro.

În faţa reprezentanţiolor presei, edilul sectorului 1, Daniel Tudorache, a semnat un nou parteneriat cu Federaţia Română de Atletism. "Eu ca şi primar am pus ochii pe baza de lângă Arcul de Triumf. E vorba de modernizarea fostului stadion al tineretului, care poartă azi denumirea Iolanda Balaş Sotter. Suma pe care primăria şi-a propus să o aloce anual pentru sport este de 15 milioane de euro. Vreau să colaborez în special cu federaţiile sportive pe care le pot sprijini în mod direct", a explicat Tudorache.

La rândul său, Florin Florea, preşedintele Federaţiei de Atletism a precizat că baza de lângă Arcul de Triumf va fi, de departe, cea mai modernă bază sportivă din ţară, dedicată atletismului. "Vom avea, printre altele, cea mai modernă pistă de atletism din ţară. Copiii vor putea veni să facă sport fără a plăti ceva. Va fi o bază sportivă deschisă tuturor", a explicat Florea. 

Federaţia vizează trei finale olimpice

Planul Federaţiei în perspectiva Jocurilor Olimpice de la Tokyo din 2020 este ca atleţii români să se califice în trei finale olimpice. "Ţintim o finală la săritura în lungime fete, la disc şi la triplusalt feminin. Ne putem gândi chiar şi la o medalie olimpică. De ce nu? Trebuie să ne fixăm obiective înalte. Cât mai îndrăzneţe" a mai spus Florin Florea, preşedintele FRA. 

Afla mai multe despre: federatia romana de atletism 

viewscnt
Articole similare