Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

18 ani fără Cătălin Hîldan! Claudiu Niculescu şi Grozav, plecăciuni pentru Unicul Căpitan: "Mi se ridică părul pe mâini când vorbesc despre el!"

18 ani fără Cătălin Hîldan! Claudiu Niculescu şi Grozav, plecăciuni pentru Unicul Căpitan: "Mi se ridică părul pe mâini când vorbesc despre el!"

Superliga

Comentarii

5 octombrie 2000 - 5 octombrie 2018, 18 ani de când fotbalul românesc a rămas mai sărac după dispariţia prematură a lui Cătălin Hîldan, omul care devenise "Unicul Căpitan" pentru toate suflarea dinamovistă. În urmă cu 18 ani, unul dintre cei mai determinaţi mijlocaşi din istoria fotbalului românesc se prăbuşea pe teren în timpul unei partide amicale disputată de Dinamo la Olteniţa, iar la scurt timp medicii îi declarau decesul.

A rămas însă un simbol al clubului Dinamo şi an de an este omagiat de fanii şi oficialii din Ştefan cel Mare. La fel se va întâmpla şi acum, când jucătorii antrenaţi de Claudiu Niculescu vor merge la mormântul celui dispărut dintre noi la doar 24 de ani.

Claudiu Niculescu: "Jucătorii străini au auzit despre Cătălin Hîldan, dar nu au cum să înţeleagă mai bine ca jucătorii români. Ei trebuie să înţeleaga foarte bine ce a însemnat Cătălin Hîldan, pentru că ei îl cunosc, majoritatea erau copii când el a murit. Eu am apucat să-l văd jucând, am jucat împotriva lui, ne-am întâlnit pe la loturi. E o zi tristă pentru toată suflarea dinamovistă. Dar e un lucru extrem de important că suporterii clubului Dinamo nu l-au uitat şi tot ce înseamnă Dinamo nu a uitat ce însemna

E un lucru extraordinar ca după 18 ani, să fie an de an pelerinaj la mormântul lui!"


Gicu Grozav: "Pentru mine, când vorbesc de Cătălin Hîldan mi se ridică părul pe mâini! După antrenament o să mergem şi la el la cimitir. Este un jucător care a însemnat mult pentru Dinamo, a dat totul pentru Dinamo şi din păcate a murit pe teren pentru Dinamo!

A fost o licitaţie pe care am câştigat-o şi mi-am făcut şi mie un bine. Am luat acel tricou cu Cătălin Hîldan şi am donat o sumă de bani"
.

 "Mai bine mor pe teren decât să mă las de fotbal"

O întâmplare ce părea banală, în vara anului 2000, avea să se transforme într-o tragedie pentru suflarea dinamovistă, fotbalul românesc. La un antrenament al naţionalei, Cătălin Hîldan a căzut din senin pe teren, incident trecut cu vederea de medici. Imediat după întâmplare, într-o discuţie cu fratele său, "Cătă" i-a spus că mai bine moare pe teren decât să se lase de fotbal. 5 octombrie 2000 a fost ziua fatidică a carierei şi vieţii "Căpitanului".

Dinamo avea amical la Olteniţa. După primele 45 de minute, la pauză, secundul Cornel Ţălnar îi spune că nu va mai juca şi în partea a doua. "Mă simt într-o formă excelentă, vreau să continui şi, dacă voi simţi că voi obosi, o să fac semne să mă schimbaţi". În minutul 74 al jocului, Cătălin s-a prăbuşit din senin pe teren. Au fost ultimele momente ale unei vieţi trăite intens. Anevrism cerebral a fost verdictul medicilor …

6 goluri în 138 de partide, în Liga 1, a înscris "Unicul Căpitan" pentru Dinamo în perioada 1994-2000.

2000 este anul în care Cătălin Hîldan a cucerit eventul cu echipa din Ştefan cel Mare.

8 selecţii şi un gol a adunat "Unicul Căpitan" la echipa naţională a României.

3 februarie 1976 este data la care s-a născut Cătălin Hîldan, la Brăneşti.

 

18 ani fără Cătălin Hîldan

VIDEO | 18 ani de la dispariţia lui Cătălin Hîldan, Unicul Căpitan al lui Dinamo

Posted by TelekomSport.ro on Friday, October 5, 2018

 

Afla mai multe despre: catalin hildanclaudiu niculescugrozavdinamo 

viewscnt
Articole similare