Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

200 de milioane pentru Liga 1. Veste uriaşă pentru fotbalul românesc

200 de milioane pentru Liga 1. Veste uriaşă pentru fotbalul românesc

Superliga

Comentarii

Specialiştii de la Transfermarkt evaluează campionatul intern la 202.23 de milioane de euro.

Campionatul României este evaluat de specialiştii de la Transfermarkt la 200 de milioane de euro

Este vorba despre cota totală a fotbaliştilor din competiţia internă, o cotă care plasează campionatul din România peste campionate precum Polonia, Bulgaria, Kazahstan, Suedia, Israel, Cipru, Ungaria, Norvegia, Slovacia, Belarus sau Azerbaidjan.

România prinde astfel Top 20 de campionate din lume, fiind devansată la cota de piaţă, cu puţin de campionatele din Cehia, Danemarca, Serbia sau Croaţia.

Premier League are cea mai mare cotă de piaţă, jucătorii din Angia fiind evaluaţi în total la 9.71 miliarde de euro. La Liga este al doilea campionat din lume cu o cotă de piaţă de 6.25 miliarde de euro, în timp ce Serie A şi Bundesliga se bat pentru locul trei. Italienii au o cotă de piaţă de 5.51 miliarde de euro, iar germani de 5.07 miliare de euro. Ligue 1 (Franţa) este al cincilea campionat ca valoare, cu o cotă totală de piaţă de 3.84 miliarde de euro.

Din cele 202.33 milioane de euro, la cât este evaluată Liga 1 de către cei de la Transfermarkt, 127.03 milioane de euro este doar cota de piaţă a cluburilor care evoluează în playoff-ul Ligii 1 în această ediţie de campionat.

Florinel Coman de la FCSB este cel mai bine cotat jucător din Liga 1, cu o cotă de piaţă de 5.5 milioane de euro. Aceeaşi cotă o are şi Dennis Man, de la FCSB, în timp ce Alexandru Cicâldău de la U Craiova este al treilea, cu o cotă de 4.5 milioane de euro. Constantin Budescu, evaluat la 4 milioane de euro şi Billel Omrani, cotat la 3.6 milioane de euro încheie topul celor mai valoroşi 5 fotbalişti din competiţia internă.

Afla mai multe despre: liga 1 

viewscnt
Articole similare