Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

2022, anul propus pentru desfăşurarea Jocurilor Olimpice: "Cred că astfel sportivii ar avea timp să se pregătească"

2022, anul propus pentru desfăşurarea Jocurilor Olimpice: "Cred că astfel sportivii ar avea timp să se pregătească"

Jocurile olimpice

Comentarii

Încă o voce avizată vorbeşte despre amânarea pe termen lung a Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Este vorba de Carl Lewis, cel care în 1999 era declarat ''Atletul Secolului'' de către IAAF.

Carl Lewis se alătură majorităţii sportivilor şi a liderilor de federaţii şi comitete olimpice. Fostul mare atlet vine şi cu o soluţie, continentul asiatic să găzduiască peste doi ani ambele competiţii, de iarnă (Beijing) şi de vară.

''Cred că ar fi o situaţie mai confortabilă. 2022 ar fi un an olimpic festiv'', a declarat fostul sprinter american pentru Fox 26 Houston.

Chiar dacă lupta cu pandemia va fi câştigată într-o perioadă scurtă, Lewis îi avertizează pe cei care decid soarta Jocurilor Olimpice. O hotărâre pripită ar putea compromite total competiţia.

"Cred că este cu adevărat dificil pentru un sportiv să se pregătească, să se antreneze şi să se menţină motivat în caz de incertitudine totală. Nu se pot pregăti dacă nu au selecţii olimpice, dacă nu au o competiţie. Există sportivi care sunt pe cale să se retragă, iar asta poate răni, dar trebuie să ne concentrăm asupra a ceea ce este mai bine pentru majoritatea oamenilor. Doi ani nu reprezintă o tragedie. Şi apoi, doi ani mai târziu, avem din nou olimpiada de vară, la Paris''

În vârstă de 58 de ani, Lewis are în palmares nouă medalii de aur la Jocurile Olimpice. Americanul a stabilt mai multe recorduri mondiale şi a dominat o perioadă lungă probele de săritură în lungime şi de alergare pe distanţe scurte, 100 şi 200 de metri. Este unul dintre cei trei sportivi care au reuşit să câştige aurul olimpic în aceeaşi probă la patru ediţii consecutive.

 

Afla mai multe despre: jocurile olimpice 

viewscnt
Articole similare