Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

207 milioane de dolari! Suma pentru care unul dintre starurile din NBA a acceptat prelungirea contractului

207 milioane de dolari! Suma pentru care unul dintre starurile din NBA a acceptat prelungirea contractului

NBA

Comentarii

Baschetbalistul sloven Luka Doncici, vedeta echipei Dallas Mavericks, a fost de acord să semneze o prelungire cu cinci ani a contractului său, maximum posibil pentru un debutant, cu o valoare totală de 207 milioane de dolari, a declarat agentul Bill Duffy de la BDA Sports pentru ESPN.

Doncici, unul dintre cei mai performanţi jucători din istoria NBA la vârsta de 22 de ani şi care evoluează rapid către viitorul superstar al ligii, devine primul jucător eligibil pentru prelungirea pe perioada maximă în cazul unui debutant, deoarece a fost votat de două ori în prima echipă All-NBA.

Suma de 207 milioane de dolari reprezeintă un record pentru prelungirea contractului unui debutant.

Jucătorul are o opţiune în ultimul an de contract, potrivit lui Duffy. Această clauză îi permite sportivului să intre pe piaţă ca liber de contract, dacă nu a stabilit în prealabil o prelungire a înţelegerii cu clubul său.

"Astăzi este un vis împlinit. Jocul de baschet mi-a oferit atât de mult şi m-a dus în atât de multe locuri uimitoare. Sunt încântat să rămân în Dallas ca parte a echipei Mavericks", a declarat Doncici pentru ESPN.

O delegaţie numeroasă, formată lideri ai gruării americane a sosit, luni, la Ljubljana, pentru a-i prezenta oficial contractul lui Doncici şi agentului său Duffy. Nu au lipsit proprietarul Mavericks, Mark Cuban, directorul general Nico Harrison, antrenorul Jason Kidd, asistentul directorului general Michael Finley, consilierul special Dirk Nowitzki şi directorul de performanţă Casey Smith.

Doncici a devenit cel mai tânăr MVP din istoria EuroLeague în sezonul 2017-18, când a condus-o pe Real Madrid la titlu, înainte de a fi selectat ca a treia opţiune la draftul NBA, fiind ales de Atlanta Hawks şi oferit la schimb celor de la Mavericks pentru Trae Young şi o alegere protejată în prima rundă, din 2019.

Doncici a câştigat titlul de Debutantul anului în 2018-19 şi a fost selectat în prima echipă All-NBA în ultimele două sezoane. Doar patru jucători din istoria NBA au făcut aleşi în prima echipă All-NBA de mai multe ori înainte de a împlini 23 de ani, potrivit Elias Sports Bureau. Doncici şi Kevin Durant sunt singurii jucători care au realizat acest lucru de la fuziunea ABA-NBA.

Doncici, care a condus echipa naţională slovenă participantă în premieră la JO, la Tokyo, unde a ocupat locul al patrulea, are o medie în NBA de 25,7 puncte, 8,4 recuperări şi 7,7 pase decisive pe meci. Media sa din play-off-uri a fost mai impresionantă, cu 33,5 puncte, 8,8 recuperări şi 9,5 pase decisive, în 13 jocuri.

În ciuda performanţei individuale a lui Doncici, Mavericks încearcă în continuare să depăşească prima rundă a playoff-ului Conferinţei de Vest. Cu tot efortul jucătorului sloven, Dallas a pierdut în faţa LA Clippers în fiecare din ultimele două play-off-uri.

Afla mai multe despre: luka doncic 

viewscnt
Articole similare